Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dukanin dieetti

Hyvinvointi
 
Helsingin Sanomat

Ranskalaisen lääkärin ohjelmassa on paljon samaa kuin karppauksessa. Tässä dieetissä vältetään myös rasvaa.

1. vaihe (2–10 päivää)
Kesto riippuu laihdutustavoitteesta. Jos se on alle 4,5 kiloa, riittää 2 päivän kuuri.
Sallittuja ruokia ovat vasikanliha, naudanliha (enintään 10 % rasvaa), nahaton linnunliha (ei ankka/hanhi), kala, äyriäiset, munanvalkuaiset (enintään 3–4 keltuaista viikossa) ja rasvattomat, sokerittomat maitotuotteet. Lisäksi 1,5 rkl kauraleseitä päivittäin.
 
2. vaihe
Välillä syödään pelkkää proteiinia, välillä lisäksi kasviksia. Esimerkiksi 5 proteiinipäivää, 5 proteiini-kasvispäivää jne.
Proteiinipäivinä sallittuja ovat 1. vaiheen ruuat. Proteiini-kasvispäivinä lisäksi tomaatti, kurkku, retiisi, pinaatti, parsa, purjo, vihreät pavut, mangoldi, sienet, selleri, fenkoli, salaatti, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Porkkana, punajuuri ja artisokka silloin tällöin.
Lisäksi 2 rkl kauraleseitä.
Kesto: kunnes painotavoite on saavutettu.
 
3. vaihe
Kerran viikossa proteiinipäivä. Muina päivinä kasvisten ja proteiinien lisäksi yksi hedelmä (ei banaania, viinirypäleitä tai kirsikoita), kaksi palaa täysjyväleipää ja 40 g juustoa. Pastaa ym. hiilihydraatteja 1–2 kertaa viikossa. Lisäksi 1–2 kertaa viikossa aterialla saa syödä jälkiruuan ja juoda lasin viiniä.
Kesto: Kymmenen päivää jokaista pudotettua kiloa kohti.
 
4. Vaihe
Yksi proteiinipäivä viikossa. Muuten kaikki sallittua järkevissä määrin. Lisäksi 3 rkl kauralesettä päivässä.

 

"Tällaiset dieetit on laihdutustutkimuksen alalla toistuvasti havaittu huonoiksi keinoiksi. Dukanin teho perustuu yksipuolisuuteen: ihminen kerta kaikkiaan syö vähemmän kun vaihtoehtoja on vähän. Proteiini tekee kylläiseksi, mutta se myös kyllästyttää, jos ei syö mitään muuta. Lisäksi dieetissä on liian vähän vitamiineja ja kalkkia.

Hyvä ruokavalio on terveellinen alusta alkaen. Ruualla ei pidä pelata niin, että se on välillä jotain ihan kummallista. En usko, että tätä pystyy kukaan pitkään noudattamaan. Se on myös sosiaalisesti rajoittava."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!