Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vyötäröltä lähti kahdeksan senttiä kahdessa viikossa

Hyvinvointi
 
Helsingin Sanomat

Testaaja 2: Ihmedieetti ei vakuuttanut, mutta sysäsi kohti terveellisempiä elämäntapoja.

Miksi?

Olen reilusti ylipainoinen, mutta en ole kokenut sitä ongelmaksi. Nyt terveys on alkanut mietityttää. Kokeilin 5:2-dieettiä kahden ja puolen viikon ajan, mikä on tietysti aivan liian lyhyt aika todellisiin tuloksiin.

Tuliko tuloksia?

Kyllä, hämmästyttävän nopeasti. Erityisesti kokonaiskolesteroli laski niin ihmeellistä vauhtia, että epäilin mittausvirhettä. Soitin erikoislääkäri Laura Kolehmaiselle, joka muistutti, että perusterveen ihmisen kokonaiskolesteroli voi sukujuhlissa nautitun täytekakun tai flunssan takia vaihdella 0,5–1 yksikköä. Tulos on siis mahdollinen, mutta ei välttämättä pysyvä tai kokonaan ruokavaliosta johtuva. Samoin erilaiset turvotukset voivat vaikuttaa vyötärönympäryksen muutokseen.

Miten sujui?

Paastosin kaksi päivää viikossa, yleensä maanantaisin ja torstaisin. Muina päivinä söin normaalisti, herkkuja tosin ehkä hiukan vähemmän kuin normaalisti. Pari ensimmäistä paastopäivää olivat vaikeita ja ärsyttäviä, sitten helpotti. Olo oli kevyt.

Pelkäsin etukäteen, että paastopäivää seuraisi ahmimispäivä, mutta pelko oli turha. Seuraavanakaan päivänä ei ollut kova nälkä, aamuisin ruoka jopa kuvotti.

Viikon paastoamisen jälkeen huomasin, että vaikka normaalisti nukun noin kahdeksan tuntia yössä, heräsin pirteänä noin 6,5 tunnin unen jälkeen.

Motivaatiota söi se, että en oikein usko tällaisiin ihmedieetteihin. Vaikka tulokset ovat selviä, minun on vaikea ajatella noudattavani ruokavaliota lopun elämääni. Epäuskoa lisäsi se, että ohjekirjassa oli ristiriitaisuuksia ja runsain määrin "ajattele positiivisesti ja kuuntele sisimpääsi" -höttöä.

Entä jatkossa?

Pudotan kyllä painoa, mutta muilla menetelmillä. Parin viikon rutistus tuntui hyvältä lähtölaukaukselta terveempiin elämäntapoihin.

 

Muutokset kahdessa viikossa: 

Paino: –3,6 kg

Vyötärönympärys: –8 cm

 

Kokonaiskolesteroli ennen: 4,9

Kokonaiskolesteroli jälkeen: 4,5

 

Verenpaine ennen: 119/80

Verenpaine jälkeen: 120/83

 

Verensokeri ennen: 5,0

Verensokeri jälkeen: 5,1

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!