Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katri Helena: Jos olisin eläin, olisin puuma

Laulaja Katri Helena tunnustaa jumittavansa Youtubessa. Sieltä hän katsoo Chanelin muotinäytöksiä.

Hyvinvointi
 
Ville Männikkö
Katri Helena Kalaoja, 69, on yksi Suomen menestyneimmistä iskelmälaulajista. Hänen hittejään ovat muun muassa Puhelinlangat laulaa, Katson autiota hiekkarantaa ja Anna mulle tähtitaivas. Hänellä on kolme aikuista lasta. Keväällä hän julkaisi Taivaan tie -nimisen kirjan. Katri Helena seurustelee managerinsa Tommi Liimataisen kanssa.
Katri Helena Kalaoja, 69, on yksi Suomen menestyneimmistä iskelmälaulajista. Hänen hittejään ovat muun muassa Puhelinlangat laulaa, Katson autiota hiekkarantaa ja Anna mulle tähtitaivas. Hänellä on kolme aikuista lasta. Keväällä hän julkaisi Taivaan tie -nimisen kirjan. Katri Helena seurustelee managerinsa Tommi Liimataisen kanssa. Kuva: Ville Männikkö

Viimeksi itkin eilen autossa. Rupesi itkettämään, kun kuuntelin Samuli Edelmannin joululevyä. Soittelin kaikille läheisilleni ja sanoin, että tykkään teistä ihan kauheasti.

Oloni tekee keveäksi usein koko elämä. Vaikka on raskaitakin hetkiä, tiedän jo kevennyskeinot. Alan esimerkiksi punnita, kannattaako nyt surra, vai onko hyviä asioita kuitenkin enemmän kun suremista.

Lempikirosanani on no voi helvetti.

Ihmettelen ihmisten voimaa selvitä vaikeista elämäntilanteista ilman sellaista henkistä näkökulmaa, jonka minä olen saanut lahjaksi. 1980-luvun lopussa aloin saada viestejä henkimaailmaan siirtyneiltä läheisiltäni. Ne ovat kannustavia viestejä, joista saan oivalluksia.

Olen pettynyt, kun huomaan olevani pettynyt. Silloin omat odotukseni ovat olleet epärealistisia, eli en ole suostunut näkemään todellisuutta.

Tänään jäi sanomatta äidille puhelimessa hei. Soitan päivittäin 97-vuotiaalle äidilleni.

Viimeksi opin vävyltäni tietokoneasioita. Nytkin olen menossa hänen luokseen neuvottavaksi samalla asialla.

Koulussa en osannut keskittyä. En ollut lukija vaan toimija.

En koskaan unohda kiittää.

Salainen paheeni on syödä jouluna itse tekemääni sacherkakkua yötä myöten. Se on jokajouluinen perinne.

Muut eivät ymmärrä aina tätä minun henkimaailman ulottuvuuttani. Läheisten kanssa on sovittu, että käsitellään sitä vain sopivina annoksina, niin kaikki menee hyvin.

Eläkkeellä haluaisin kokeilla maalaamista. Nuorempana piirsin paljon, mutta 51 viime vuotta olen keskittynyt vain naamani maalaamiseen. Eläkeaika näyttää olevan jossain kaukana tulevaisuudessa.

Viimeksi tutustuin kohta puolivuotiaaseen uuteen lapsenlapseeni, ihanaan hymypoikaan.

Netissä jumitan Youtubessa katsoen Chanelin muotinäytöksiä. Lagerfeldin ukkeli on kyllä ihan ihme tyyppi!

Kun aamulla avaan silmäni, on hyvä olla. En ole aamuisin koskaan vihainen tai ärsyyntynyt. Vähän mustikkaa, puolukkaa ja pähkinöitä naamariin, ja ei kun maantielle.

Yleisön edessä pyrin olemaan aina hyväkuntoisena. Yleisön edessä en ole köyhä eikä kipeä.

Jos olisin mies, haluaisin katsoa asioita ilman sen suurempia rajoitteita miehisyydestä. En itse hae miehestä maskuliinisuutta vaan inhimillisyyttä. Nykyisin nuoremmat miehet uskaltavat olla ihmisiä.

Jos olisin eläin, olisin puuma. Olin Perussa Machu Picchulla 10 vuotta sitten ja näin unen, jossa edessäni oli iso kavioeläin, joka muuttui edessäni mustaksi, upeaksi puumaksi. Se katsoi minua voimallisesti. Puuma on Perun intiaanien uskomuksissa maallinen voimaeläin. Mikään naispuumahan en ole koskaan ollut, elämä on tehnyt minulle tepposet.

Lapsille opetan hyväksymistä. Tosin lapsethan opettavat vanhempiaan enemmän kuin vanhemmat lapsiaan.

Lasteni mielestä olen välillä vähän arvaamaton ja hyvällä tavalla höntti.

Treenitavoitteeni on päästä punttisalille. Tyttäreni kanssa olemme sopineet, että nyt ryhdistäydymme.

Kun juhlin, syön. Syöminen ei ole minun nautintojeni alue. Olen joutunut olemaan työni vuoksi sen verran kurinalainen, että juhlin harvoin. Haluan olla aina parhaassa mahdollisessa vireessä, ja kurinalaisuus on tehnyt minulle hyvää.

Paras urheilusaavutukseni on kuulantyöntö Liimataisen (miesystävä Tommi Liimatainen ) olympialaisissa muutama vuosi siten. Työnsin ensimmäistä kertaa elämässäni kuulaa, neljä metriä.

Rakastettuni– niitä on monta, pieniä ja vanhoja. Ja sitten se yksi 191-senttinen.

OIKAISU 19.12.2014: Kuvatekstissä kerrotaan virheellisesti, että Katri Helenalla on kolme aikuista lasta. Hänellä on kaksi aikuista lasta.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!