Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henkka Hyppösen aseet flunssaa vastaan: Jooga ja meditaatio

Henkka Hyppönen nukkuu viidestä kuuteen tuntiin yössä. Hänen mielestään unen laatu korvaa määrän.

Hyvinvointi
 
Jaana Rinne
Milka Alanen
Juontaja ja yritysvalmentaja Henkka Hyppönen juontaa Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmaa. Hyppönen on kirjoittanut neljä kirjaa, joista uusin on viime vuonna julkaistu Pelon hinta. Hyppönen on naimisissa Jenni Pääskysaaren kanssa. Heillä on kolme tytärtä.
Juontaja ja yritysvalmentaja Henkka Hyppönen juontaa Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmaa. Hyppönen on kirjoittanut neljä kirjaa, joista uusin on viime vuonna julkaistu Pelon hinta. Hyppönen on naimisissa Jenni Pääskysaaren kanssa. Heillä on kolme tytärtä. Kuva: Milka Alanen

Pimeänä vuodenaikana on ahdistavaa. Valon vähyys vaikuttaa perusvireystasooni. Nyt pidän huolta siitä, että nukun, treenaan, meditoin, ajattelen ja syön kunnolla.

Eksyn joka kerta mennessäni uuteen paikkaan. Uusien paikkojen etsiminen kiireessä stressaa minua älyttömästi. En löydä perille edes navigaattorilla.

Kun pelkään, keskityn ensimmäiseksi kehon hallintaan. Silloin hengitän pidempään ulos- kuin sisäänpäin.

Jos olisin diktaattori, määräisin kansanvallan. Olisi mielenkiintoista nähdä, tekisinkö todella noin, sillä ihmisistä paljastuu ääritilanteissa heille itselleenkin tuntemattomia piirteitä.

Oloni tekee keveäksi fyysinen ja henkinen harjoitus. Arkea keventää myös työporukka, jonka seurassa ajatus liikkuu keveästi. Ei-ironinen vatsanpohjanauru kerran päivässä keventää kummasti oloa.

Luonnossa minua näkee melkein pelkästään heinäkuussa. Viihdyn paremmin kaupungeissa. Minulla ei ole mitään hinkua maaseudulle, koska urbaani viidakko on paljon kiinnostavampi. Barcelona on täydellinen kaupunki, koska siellä voi olla tammikuussakin 20 astetta.

Kun sairastun, juon välittömästi litran vettä. Mutta en sairastu juuri koskaan. Jos flunssa yrittää päälle, lisään joogaa ja meditaatiota. Meditaatio poistaa kehosta henkisen ja jooga fyysisen kuonan.

Olen realisti, kun katson talvista maisemaa. Suomen talvessa on ainoastaan hämärä ja pimeä aika. Käytän kirkasvalolamppua. Se pelaa.

Nukkuessa unen määrä ei ole niin tärkeää kuin laatu. Nukun viidestä kuuteen tuntiin yössä, mutta voisin nukkua enemmän. Silloin kun minulla on asiakkaiden ongelmien ratkaisemisesta, kirjoittamisesta, treenaamisesta ja puiden pilkkomisesta koottu fyysinen peruskuorma päällä, saan helposti hyvän unirytmin. Silloin olen aina yhtä väsynyt. Kun työkuormani kevenee, syvän unen osuus vähenee.

Mieluiten puen päälleni vaatteet, jotka puristavat ja ovat löysiä oikeista paikoista. Liian lötköt ja mukavat vaatteet ovat vaarallisia: ne päällä saattaa päätyä imemään peukaloa sohvannurkkaan.

Treenatessani nautin sosiaalisuudesta. Olen harrastanut nuoresta asti jääkiekon kaltaisia kontaktilajeja, joten kehoni kaipaa niistä tuttua täräyttämistä. Ei väkivaltaa, mutta kamppailulajien tai painin tuomaa vapauttavaa täräytystä. Ilman sitä olen fyysisesti lukossa.

Paras urheilusuoritukseni on huomaamaton kehitys. Esimerkiksi muutokset kehon käytössä kuuluvat niihin. Yhdelle huipulle pääsin saadessani keskivartalosta kontrollin käsilläseisontaan. Aikaisemmin olin kontrolloinut liikettä jaloilla ja käsillä.

Liikutuin lukiessani artikkelia vuoden 2004 tsunamista selviytyneestä 9-vuotiaasta tytöstä, joka menetti isänsä, äitinsä ja veljensä.

Suudellessani taivas avautuu, enkelit soittavat sulosäveliä ja valonsäikeet sinkoilevat tapahtumien keskipisteestä. Ei. Siinä bakteerikantani samankaltaistuu suudeltavan kanssa.

Innostuessani puhun nopeammin, pidempään ja ilman taukoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!