Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eva Wahlström: "Toimittaja haukkui käsiäni rumiksi"

Nyrkkeilijä Eva Wahlström on uransa aikana menettänyt kävelykykynsä, saanut keuhkoveritulpan ja ollut monessa käsileikkauksessa. "Tärkeintä on säilyä hengissä", hän sanoo.

Hyvinvointi
 
Jaana Rinne
Ville Männikkö
Eva Wahlström, 34, on Suomen menestynein naisnyrkkeilijä ja hallitseva Euroopan mestari. Wahlström opiskelee sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua Aalto-yliopistossa. Hän on Leonin, 6 vuotta, äiti. Wahlström on kirjoittanut kaksi kirjaa: Homma hanskassa ja Rajoilla.
Eva Wahlström, 34, on Suomen menestynein naisnyrkkeilijä ja hallitseva Euroopan mestari. Wahlström opiskelee sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua Aalto-yliopistossa. Hän on Leonin, 6 vuotta, äiti. Wahlström on kirjoittanut kaksi kirjaa: Homma hanskassa ja Rajoilla. Kuva: Ville Männikkö

Muut eivät tajua, että nyrkkeilijät ovat herkkiä. Hyvä nyrkkeily on parhaimmillaan taidetta: kaunista ja esteettistä.

Itkin viimeksi viikonloppuna. Se tapahtui aamulla, kun poika heräsi ja herätti minut. Kun sanoin, että haluaisin vielä nukkua vähän aikaa, hän pyysi saada silittää minua. Silloin kyyneleet alkoivat valua. Minä huilasin ja poika silitti.

Lempikirosanani on se v-alkuinen. Kiroilen, mutta pyrin lopettamaan, koska lapsen vuoksi kiroilusta olisi hyvä päästä eroon. Mielikuvituksettomaan mieleen ei tule kiroilua korvaavia sanoja.

Vartalossani rakastan sitä, että se pystyy tuottamaan uskomattoman hyvää fiilistä, kun treenaan kovaa. Rakastan myös sitä, että se suostuu vielä 34-vuotiaana sellaiseen yhteistyöhön, jonka kautta opin uutta.

Käteni ovat erään toimittajan mukaan rumimmat naisen kädet, jotka hän on nähnyt. Hah. Käteni ovat vahvat. Niillä saa tarvittaessa aikaan pientä ja siroa tai suurta ja rumaa jälkeä.

Keittiössä olen katastrofi. Teen niin montaa asiaa yhtä aikaa, ettei pää pysy mukana. Teen joko salaattia tai smoothieta ja jotain, millä poika pysyy hengissä.

Tanssijana olen rytmikäs ja riemukas. R&B ja rap ovat lempimusiikkiani. Kuuntelen niitä myös silloin, kun treenaan.

Uskon, että nyrkkeily valitsi minut. Se iski minut 19-vuotiaan, thai-nyrkkeilyä harrastavan pojankoltiaisen muodossa. Seurustellessamme kamppailulajien maailma tuli tutuksi, ja nyrkkeilyn kuhina vei saman tien mukanaan. Laji ei ollut minulle luontainen valinta, sillä aloin itkeä, kun sain ensimmäisen kerran iskun nenääni. Enkä erota vieläkään vasenta oikeasta.

Eläkkeellä teen varmaankin kirjoja ja huonekaluja. Ja roikun salilla, mutta en kilpaile. Iän karttuessa olen alkanut pohtia asioita yhä syvällisemmin. Samalla taiteellisuus ja herkkyys ovat korostuneet. Päässä on paljon ajatuksia, jotka haluaisin paperille.

Jos olisin eläin, olisin ilves. Olen kuulemma ovela ja liikun ketterästi, mutta korvissani on sellaiset hassut tupsut, mistä voi päätellä, ettei minua kannata ottaa kamalan tosissaan.

Voin hyvin, kun rakkaillani on hyvä olla ja saan liikkua ja luoda. Lapsen hyvinvointi on minulle kaikkein tärkeintä.

Orgasmi tuntuu vapauttavalta.

Kantapään kautta olen oppinut, että tärkeintä on säilyä hengissä. Sen jälkeen tulevat muut asiat. Menettäessäni vuonna 2007 kahdeksi vuodeksi kävelykykyni opin, että joskus vähemmän on enemmän tai ainakin parempi kuin liikaa. Vuoden 2012 keuhkoveritulppa ja neljä vuoden sisään mahtunutta käsileikkausta viimeistelivät tiedon kropan kuuntelemisen tärkeydestä.

Treenitavoitteeni on kehittyä samalla, kun nautin harjoittelusta. Menestyminen ei ole minulle kovin tärkeää. Menestyminen on hinta, jonka maksan siitä, että saan tätä tehdä. Ellen menesty, en saa olla ammattinyrkkeilijä.

Herkistyn silloin, kun ei ole kiire. Kiireettömänä tunnen suurta kiitollisuutta kaikesta. Herkistyn myös pojan seurassa, koska silloin saan katsoa maailmaa lapsen näkökulmasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!