Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauko Röyhkä: "Enimmäkseen saan haukkuja"

Muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä epäilee saavansa niin vähän kehuja, koska häntä pidetään itsevarmana. "Se ärsyttää ihmisiä, joten heidän pitää laittaa kapulaa rattaisiin."

Hyvinvointi
 
Vesa-Matti Väärä
Kauko Röyhkä, 56, on Turussa asuva rockmuusikko, kirjailija ja lauluntekijä. Hänellä on vaimo, 18- ja 17-vuotiaat tytöt ja 7-vuotias poika. Röyhkän kokoaman Uhrijuhla-yhtyeen uusi albumi julkaistiin maaliskuun alkupuolella. Like julkaisi hiljan Röyhkän 1990-luvun Kaksi aurinkoa -romaanista uudistetun version, jossa on mukana aiemmin julkaisematon luku.
Kauko Röyhkä, 56, on Turussa asuva rockmuusikko, kirjailija ja lauluntekijä. Hänellä on vaimo, 18- ja 17-vuotiaat tytöt ja 7-vuotias poika. Röyhkän kokoaman Uhrijuhla-yhtyeen uusi albumi julkaistiin maaliskuun alkupuolella. Like julkaisi hiljan Röyhkän 1990-luvun Kaksi aurinkoa -romaanista uudistetun version, jossa on mukana aiemmin julkaisematon luku. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Kun aamulla avaan silmäni, minun pitää ensin miettiä, missä olen: kotona vai hotellissa. Vietän hotelleissa varmaan sata yötä vuodessa. Kun sain ensimmäisen asunnon, kalustin sen kuin hotellihuoneen.

Oloni tekee keveäksi se, että nautin joka toinen päivä vain yhden aterian. Vuoropäivinä syön enemmän.

Tätä ohjetta en aio noudattaa: ole järkevä. Järkevät ohjeet eivät ole koskaan toimineet elämässäni.

Viimeksi itkin, kun kerroin kirjallisuustilaisuudessa yleisölle Seitsemän veljestä -romaanin lopusta, jossa Seunalan Anna laulaa kehtolaulua lapselleen. Kirja avautuu siinä tuonpuoleiseen ja ennakoi sitä, että veljekset kasvavat, vanhenevat, kuolevat ja katoavat jonnekin avaruuteen, kuten me kaikki joskus.

Ihailen ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet enemmän kuin minä. Ihailen myös eläimiä, esimerkiksi hevosia. Ne ovat hienoja, kauniita ja työteliäitä.

Menetän malttini, kun koneet eivät toimi ja keskittymiseni häiriintyy. Olen hirveän huono tekniikan kanssa, ja kaiken pitää olla yksinkertaista, että pärjään. Käytän peruskännykkää, en halua mitään älypuhelinta.

Lempikirosanani on paska.

Lapsille opetan, että heidän pitää elää onnellisina ja tehdä sitä, mikä tuntuu oikealta.

Minua kehutaan harvoin, enimmäkseen saan haukkuja. Mutta ei se haittaa, se on minulle normaali olotila. Ehkä vaikutan liian itsevarmalta ja se ärsyttää ihmisiä, joten heidän pitää laittaa kapulaa rattaisiin.

Paras urheilusaavutukseni on se, että olen vielä hengissä. Joskus koetan köpötellä lenkillä ja tehdä punnerruksia, mutta olen aika huono niissä.

Kun katson peiliin, näen pahimman viholliseni, mutta tulen hänen kanssaan toimeen. Pystyn lyömään hänet laudalta omilla periaatteillani.

Keittiössä osaan lähinnä laittaa astiat tiskikoneeseen, vaihtaa roskapussit ja pyyhkiä pöydät.

Voin hyvin, kun syön sopivasti, liikun, juon vähemmän ja tapaan mielenkiintoisia ihmisiä. Ja kun minun ei tarvitse täyttää virallisia papereita. Niistä tulee paha olo.

Haluan seksiä aina kun se on mahdollista.

Lapseni mielestä leikin hänen kanssaan liian harvoin hyvää ja pahaa myyrää. Opetin leikin hänelle, kun hän kiukutteli kolmevuotiaana ruokapöydässä. Nyt poika on seitsemän, ja leikki jatkuu yhä.

Luen lehdestä monesti pääkirjoitukset, koska ne ovat niin viisaiden ihmisten kirjoittamia.

Jos olisin nainen, rakastuisin minuun.

Velvollisuuteni on olla se, mikä olen. Enempään en pysty. Ja pitää tietenkin huolehtia siitä, että perhe saa ruokaa ja laskut maksetaan.

Eläkkeellä aion jatkaa töitä. Sitten kun kunto ei enää kestä, istun jään reunalle kuin joku eskimo. Kuolo saa sitten korjata pois.

En ole koskaan sanonut millekään asialle liian aikaisin ei. Ei kannata olla liian estynyt. Omia rajojaan on vara venyttää.

Jos olisin ministeri, heittäisin salkun jokeen ja juoksisin karkuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!