Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Puotila on saanut presidentiltä palautetta imitaatiostaan

Jukka Puotila imitoi mieluiten Sauli Niinistöä. Hän on saanut presidentiltä myös palautetta imitaatiostaan.

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Jukka Puotila, 59, on Kansallisteatterin näyttelijä. Hänet tunnetaan myös imitaatioistaan sekä tv-sarjoista Kotikatu ja Ruusun aika. Puotila on mukana Kansallisteatterin näytelmässä Maaseudun tulevaisuus. Huhtikuun 22. päivä saa ensi-iltansa Molièren Luulosairas, jossa Puotila on tuplaroolissa.
Jukka Puotila, 59, on Kansallisteatterin näyttelijä. Hänet tunnetaan myös imitaatioistaan sekä tv-sarjoista Kotikatu ja Ruusun aika. Puotila on mukana Kansallisteatterin näytelmässä Maaseudun tulevaisuus. Huhtikuun 22. päivä saa ensi-iltansa Molièren Luulosairas, jossa Puotila on tuplaroolissa. Kuva: Milka Alanen

Viimeksi itkin, kun katsoin Downton Abbeya. Liikutuin, kun katsoin nauhalta sen jakson, jossa hovimestari Carson kosii keittiössä työskentelevää tyttöä. Se on niin mielettömän hieno sarja!

Viljelen puheessa lausetta "mä sanon näin". Se on ärsyttävää. Sanon myös usein, että otan kahvin "selkään", eli mukaan. Yritän välttää näitä.

Kadun sitä, että ammatista johtuvista syistä olin paljon poissa kotoa kun lapset olivat pieniä.

Osaan ulkoa huomattavan määrän puhelinnumeroita. En tallenna niitä puhelimeen, en vain ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Osaan myös paljon ulkoa 1970- ja 1980-lukujen urheilutuloksia.

Koulussa en osannut saksaa. Minulla oli lyhyt saksa, ja saksanopettajani sanoi, että ei Jukka mitään saksaa tarvitse, kun se vaan höpöttelee menemään. Osasin jo silloin imitoida uskottavasti eri kieliä.

Ihailen Antti Holmaa, hänen monipuolista lahjakkuuttaan ja rohkeuttaan.

Mieluiten imitoin Sauli Niinistöä. Hänen tapansa ilmaista itseään on monipolvinen, ja se tekee hahmon tekemisestä mielenkiintoisen. Niinistö itse on kerran kiittänytkin minua "aikalailla hyvästä imitaatiosta".

Salainen paheeni ovat autot. Minun ei tarvitsisi kulkea kaikkia työmatkoja autolla, mutta käyn päivän aikana niin monessa paikassa, että nautin auton suomasta yksityisyydestä.

Eläkkeellä aion liikkua, lukea ja seurustella jälkikasvun kanssa. Olen päättänyt, että jään eläkkeelle 63-vuotiaana. En lopeta töitä, mutta jään teatterin aikataulusta pois.

Arpeni muistuttaa umpisuolenleikkauksestani vuonna 2004. Tulin ensi-iltajuhlista ja näin sellaista unta, että vatsassani on kaksi punaista keilaa. Heräsin niin kovaan särkyyn, että oli pakko herättää vanhin poikani ja pyytää häntä heittämään minut Jorviin.

Perjantaisin haluaisin aina päästä kaupungille kävelemään. Perjantain tunnelma on niin nosteinen. Se kihisee hyväntuulisuutta ja jopa erotiikkaa.

Kun juhlin, otan yhden snapsin, mutta vain yhden.

Paras urheilusaavutukseni oli sotilasurheiluliiton sotilaskolmiottelukisoissa vuonna 1978, pääsin pronssille. Sotilaskolmiottelun lajit ovat ammunta, juoksu ja uinti.

Liikun kuusi kertaa viikossa. Treenaan juoksumatolla, käyn salilla, pelaan sulkapalloa, kävelen ja nostan punttia.

Kuntoilussa inhoan venyttelyä. Se on karmeaa mutta tärkeää.

Menetän malttini, jos läheisiäni on kohdeltu väärin.

Huudan urheilukatsomossa. Ei se aina ole pelkkää kannustusta, myönnän. Mutta tuomareille ei huudella, se on mottoni.

Minua kehutaan, kyllä. Mutta tässä ammatissa on tärkeää muistaa, että se on aina vain tämän ihmisen mielipide. Kritiikki on tarpeellista: siinäkin mielessä, että meidän työstämme ei paljoa muuta jää jäljelle kuin lehtileikkeitä.

Muut eivät ymmärrä joitain näyttelijän ammattiin liittyviä asioita. Kuten sitä, että usein ennen näytöstä voi olla tilanteissa läsnä, mutta ei kuitenkaan paikalla. Kun illalla on näytös, koko päivän kulkee vain kohti sitä.

En olisi ikinä uskonut, että aika menee näin nopeasti. Kun tulin vuonna 1985 Kansallisteatterin näyttelijäksi, Kauko Helovirta sanoi, että liity meidän eläkekassaamme. Minä ajattelin, että mitä hittoja tässä vaiheessa eläkekassoista puhutaan. Mihin se aika oikein on mennyt?

Yleisön edessä olen kokenut hienoja hetkiä. Ja kun nämä työt jättää, joutuu jättämään myös yleisön. Mietin, että jääkö sitä kaipaamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!