Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kannattaako aamulenkki tyhjällä vatsalla? Asiantuntija vastaa

Hyvinvointi
 
Helsingin Sanomat

Kumpi on parempi aika lähteä lenkille: aamu vai ilta?
"Ihmisen suorituskyky ja fyysiset perusominaisuudet voima, kestävyys ja liikkuvuus ovat aamulla aavistuksen verran heikompia kuin illalla. Ei ole kuitenkaan vahvaa näyttöä siitä, että aamutreeni kehittäisi huonommin kuin iltatreeni. Jos aamu on itselle sopiva harjoitusaika, ei kuin treenaamaan! Aamutreeniin myös tottuu nopeasti ja suorituskykyero iltaan alkaa nopeasti tasoittua, jolloin harjoittelu tuntuu helpommalta.

Jos aamulenkin tekee tyhjällä vatsalla, rasva palaa treenin aikana noin 20 prosenttia paremmin. Saatava hyöty on kuitenkin vain muutama gramma. Lisäksi tyhjällä mahalla tehty treeni saattaa hidastaa treenin jälkeistä rasvanpolttoa jopa vuorokauden ajaksi verrattuna tilanteeseen, jossa on syöty ennen treeniä. Aamulenkki tyhjällä vatsalla on siis hyöty–epämukavuus-suhteeltaan erittäin huono vaihtoehto laihduttajalle. Treeniaika kannattaa valita muiden menojen mukaan, ja ennen aamutreeniäkin kannattaa syödä kevyesti.

On myös tutkittu lounasajan harjoittelun vaikutusta päivään: kun tekee liikuntasuorituksia lounaalla, iltapäivän tunteina on parempi työteho.

Voisin kuvitella, että sama vaikutus tulee aamutreenin jälkeen ja aamupäivä sujuu virkeämmin."

Liikuntabiologi, personal trainer Timo Haikarainen

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!