Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anna Perhon salainen pahe: Purukumien liimailu julkisiin paikkoihin - kuten presidentin vessaan

Hyvinvointi
 
Milka alanen
Anna Perho on 44-vuotias toimittaja, luennoitsija, kolumnisti, kirjailija ja yksi Radio Aallon aamuohjelman juontajista. Hänellä on mies ja kaksi kouluikäistä lasta. Perholta ilmestyi alkuvuodesta kirja Pientä säätöä, joka käsittelee epäonnistumisia.
Anna Perho on 44-vuotias toimittaja, luennoitsija, kolumnisti, kirjailija ja yksi Radio Aallon aamuohjelman juontajista. Hänellä on mies ja kaksi kouluikäistä lasta. Perholta ilmestyi alkuvuodesta kirja Pientä säätöä, joka käsittelee epäonnistumisia. Kuva: Milka alanen

Nauran, kun teen töitä. Usein minulla on meikit poskella jo ennen aamuseitsemää, kun olen nauranut radiolähetyksessä jollekin asialle kyyneleet silmissä.

Ihailen edesmennyttä koomikkoa Joan Riversiä hänen epäsovinnaisuutensa ja rohkeutensa takia. Ihailen myös muusikko Paula Vesalaa, kolumnisti Jyrki Lehtolaa ja liikemies Jari Sarasvuota. Olin nuorena punkkari ja pidän edelleen ihmisistä, jotka panevat vähän vastaan.

Salainen paheeni on purukumien liimailu julkisiin paikkoihin. Liimasin kerran purkan Mäntyniemen vessan lavuaarin alle, kun olin haastattelemassa presidentti Tarja Halosta. Messukeskuksessa onnistuin livetilanteessa purkattamaan puhujanpöntön.

Kadun, että valitsin nuorena väärän koulun. Opiskelin agrologiksi ja ratsastuksenopettajaksi, kun ajattelin, että minusta tulee hevoskauppias. Oikeasti tiesin jo 9-vuotiaana, että haluan toimittajaksi.

Kuntoilen salilla kolme kertaa viikossa ja käyn kerran viikossa hot joogassa. Lisäksi ulkoilutan koiraa. Kesällä raivoan golfkentällä. Jos en liikkuisi, en pystyisi tekemään niin paljon asioita kuin nyt teen.

Muut eivät ymmärrä, että saan asioiden suorittamisesta mielihyvää. Minulle sanotaan usein, että pitäisi rauhoittua. Miksi? Ihmiset eivät tule onnelliseksi samoista asioista. Muut saavat vapaasti rentoutua mindfulnessin avulla, mutta minulle se ei toimi.

Olen laihduttanut aina, tai oikeastaan puhunut laihduttamisesta. Voisin milloin tahansa pitää Finlandia-talolla viiden tunnin esitelmän erilaisista laihdutusmuodoista tai siitä fantasiasta, millaista olisi olla viisi kiloa laihempi.

Opetan lapsilleni empatiaa, käytöstapoja, vastuunottoa, mielipiteenilmaisua ja sitä, että mehua ei saa juoda, koska siinä on niin paljon sokeria. Aikuisena he aikovat juoda mehua joka päivä.

Voin hyvin, kun saan käyttää koko kapasiteettiani niihin asioihin, joita haluan tehdä. Levon merkitys on erittäin tärkeä. Valitsen usein mieluummin levon kuin jonkin hauskan riennon, koska tiedän, että pitkällä aikavälillä hyödyn levosta enemmän.

Koulussa en osannut keskittyä asiaan. Pojat, kaverit ja sosiaalinen hierarkia olivat aina tärkeämpiä.

Keittiössä olen usein kaikkein onnellisin. Ruoka on minulle enemmän kuin ruokaa, se on välittämisen muoto.

Rakastettuni on myös paras ystäväni.

Oloni tekee keveäksi se, että mietin aktiivisesti, mitkä asiat ovat elämässäni hyvin.

Menetän malttini, jos joku ei pidä kiinni sovituista asioista. Myös huono asiakaspalvelu saa verenpaineeni huippulukemiin. Hermostun muutenkin helposti. Mieheni kautta olen oppinut hieman itsehillintää.

Ihmettelen avaruutta ja monia tieteen saavutuksia. Ihmettelen myös sitä, miten ihmiset käyttäytyvät lentokentällä niin kiltisti: ottavat turvatarkastuksessa kengät pois ja heittävät pullot menemään, he eivät pullikoi. Kaikkien uskontojen ja kansojen edustajat kulkevat rivissä ja järjestyksessä.

Yritän kaikin keinoin välttää henkistä laiskistumista. Kavahdan ajatusta, että nyt olen valmis ja jämähdän tähän.

Jos olisin mies, kokeilisin, miltä tuntuu iskeä naisia. Tosin olen tyytyväinen siihen, että olen nainen. Minulle miesten maailma näyttäytyy rajatumpana vaikkapa tunteiden näyttämisen suhteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!