Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jos Eija Vilpas olisi ministeri, hän suojelisi kirjastot

Näyttelijä Eija Vilpas kehuu kirjastoja. "Ne ovat upea keksintö, ja niistä saa mahdottoman hienoa palvelua."

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Eija Vilpas on Espoossa asuva 57-vuotias näyttelijä. Hänellä on kolme aikuista lasta. Vilpas tunnetaan muun muassa tv-sarjoista Fakta homma, Vesku Show ja Hynttyyt yhteen. Kesällä Vilpas nähdään Tampereella Pyynikin kesäteatterin Avioliittosimulaattori-näytelmässä.
Eija Vilpas on Espoossa asuva 57-vuotias näyttelijä. Hänellä on kolme aikuista lasta. Vilpas tunnetaan muun muassa tv-sarjoista Fakta homma, Vesku Show ja Hynttyyt yhteen. Kesällä Vilpas nähdään Tampereella Pyynikin kesäteatterin Avioliittosimulaattori-näytelmässä. Kuva: Milka Alanen

Nauran herkästi, sillä olen luonteeltani nauravainen. Nauru on minulle tärkeää ja vähän samalla tavalla voimaannuttavaa kuin liikkuminen: se tuottaa mielihyvää ja elinvoimaa. Elämässä pitää myös etsiä naurun aiheita.

Viljelen puheessa murteita, lähinnä äidin puolen Karjalan murretta ja isän Mäntsälän murretta. Murteet ovat tärkeitä työssäni, jossa matkin ihmisiä. Murteen avulla ihmiseen saa puhallettua persoonallisuutta.

Käyn kirkossa usein. Se hoitaa sieluani.

Osaan ulkoa loruja, virsiä, saksankielisiä prepositiorimpsuja sekä Uuden testamentin kirjojen järjestyksen. Opin ne kansakoulussa.

Voin hyvin, kun olen saanut tarpeeksi unta. Yritän mennä aikaisin nukkumaan ja herään varhain.

Salainen paheeni on Marabou-suklaa. Pidän levyä kaapin päällä ja nappailen sieltä.

Eksyn usein, koska minulla on huono suuntavaisto. Navigaattori on pelastanut minut monta kertaa.

Jos olisin ministeri, suojelisin kirjastoja. Ne ovat upea keksintö, ja niistä saa mahdottoman hienoa palvelua. Varailen kirjastoista uutuuksia ja lainaan äänikirjoja. Hiljattain kuuntelin autossa Samuli Paulaharjun Lappi-kuvauksia.

Oloni tekee keveäksi liikunta. Liikun joka päivä jotenkin: pyöräilen, uin, joogaan, tanssin, teen pihatöitä ja kuljen koirien kanssa luonnossa. Myös säätilat vaikuttavat vahvasti olooni. Kun aurinko paistaa ja järvi kimmeltää, elo on kevyempää.

Jos kuolisin nyt, toivoisin, ettei minun ja läheisteni väliin jäisi selvittämättömiä asioita. Yritän elää niin, että olisin valmis kuolemaan milloin vain. Ei pidä kuvitella, että maanpäällinen elämä on ikuista.

Kun katson peiliin, tyydyn siihen, mitä näen. Kohentelen tietysti vähän itseäni, mutta näillä mennään. Minulla ei ole koskaan ollut vartalokomplekseja. Iän myötä maan vetovoima tekee tehtävänsä, mutta siihen auttaa liikunta.

Jos olisin eläin, minusta olisi kiva olla karhu. Saisin nukkua hyvät talviunet, ja minulla olisi iso reviiri.

Suutun ikuisesta sotimisesta. Eikö ihmiskunta koskaan opi? Eikö jo voisi laittaa pyssyt pois ja koettaa selvittää asiat puhumalla?

Velvollisuuteni on toimia niin, että maailma olisi meidän sukupolvemme jälkeen parempi paikka. Teen tämän vuoksi aika paljon hyväntekeväisyyttä.

Salainen paikkani on metsässä. Minulla on lempimetsissäni omia kiviä, joilla istun ja juon kahvia termarista.

Jos uskaltaisin, hyppäisin laskuvarjolla. Tein sen nuorena monta kertaa, mutta nykyisin epäilen rohkeuttani.

Kun jännitän, käyn koko ajan pissalla.

Ihmettelen luonnon kauneutta. Varsinkin kevät ja alkukesä ovat täynnä ihmeitä. Olen monta kertaa suunnitellut, että istun koivun alle katsomaan kun lehdet puhkeavat, mutta se tapahtuu aina varkain.

Jonottaessa teen käsitöitä, kudon esimerkiksi kaulaliinaa. Viime aikoina olen tehnyt jonoissa kanavatöitä.

Hautausmaalla katselen elämän virtaa. Hautausmaalla tulee vähän samanlainen olo kuin tähtitaivaan äärellä: maailmankaikkeus on läsnä, ja olen itse osa sen kiertokulkua.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!