Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eero Aho: "Minulta kysytään, miksi olen niin vihainen"

Näyttelijä Eero Aho alkaa huutaa, jos hän innostuu. Se ihmetyttää muita.

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Eero-Matti Aho, 47, on freelance-näyttelijä, joka muistetaan muun muassa elokuvista 8-pallo ja Käsky. Aho oli kiinnitettynä Kom-teatterissa 1991–2005. Hänellä on kaksi tytärtä avioliitostaan näyttelijä Tiina Lymin kanssa. Hän on kihloissa toimittaja-juontaja Teresa Meriläisen kanssa. Tällä hetkellä Ahon voi nähdä valkokankaalla Petri Kotwican Henkesi edestä -elokuvassa.
Eero-Matti Aho, 47, on freelance-näyttelijä, joka muistetaan muun muassa elokuvista 8-pallo ja Käsky. Aho oli kiinnitettynä Kom-teatterissa 1991–2005. Hänellä on kaksi tytärtä avioliitostaan näyttelijä Tiina Lymin kanssa. Hän on kihloissa toimittaja-juontaja Teresa Meriläisen kanssa. Tällä hetkellä Ahon voi nähdä valkokankaalla Petri Kotwican Henkesi edestä -elokuvassa. Kuva: Milka Alanen

Koulussa en osannut istua paikoillani ja olla hiljaa. Vieläkin paikallaan pysyminen voi olla hankalaa. Olen miettinyt, että onkohan minulla jonkinasteinen ADHD.

Ihmettelen hyvinvointivaltion murenemista. Kotipaikassani Helsingin Kalliossa ei tarvitse elää kuplassa, kun voi kävellä Helsinginkadulle ja nähdä ihmisiä pitkissä leipäjonoissa.

Huudan hermostuessani ja innostuessani. Minulta kysytään usein, miksi olen niin vihainen ja huudan, vaikka olen vain innostunut. Se saattaa pelottaa joitain ihmisiä.

Salainen paheeni ovat Hitler-dokumentit.

Salainen paikkani on luonnon helmassa, metsässä sieniä keräämässä. Se on ehkä partion peruja, olen käynyt partiossa kaikki mahdolliset survival-kurssit.

En koskaan unohda, kun kävimme Kom-teatterin kanssa 90-luvun alussa tutustumassa poliittiseen vankilaan Santiago de Chilessä. Siellä oli ihmisiä, jotka olivat olleet vangittuina kahdeksan vuotta ilman oikeudenkäyntiä. Olisin ollut valmis menemään vaikka naimisiin erään naisen kanssa, jotta hänet olisi voitu pelastaa Suomeen.

Sunnuntai-iltaisin haluan olla ihan rauhassa. Se on yleensä ainoa vapaailtani.

Alkossa valikoin viiniapplikaation avulla hyvän ja laadukkaan viinin.

Keittiössä olen suhteellisen kykenevä. Hiljattain tein ihan loistavia ankkafileitä.

Treenaan punttisalilla kolme kertaa viikossa. Noudatan samoja ohjeita, joilla personal trainer Juha Silvennoinen treenasi minua tiukkaan kuntoon 8-pallo-elokuvaan. Treenissä käydään kokonaisvaltaisesti kroppa läpi joka kerta tiiviiseen tahtiin, eli treeni on samalla aerobinen suoritus. Kävelen myös yleensä kaikki työmatkat.

Treenitavoitteeni on pitää kroppani työkunnossa. Näin 47-vuotiaana kyllä tuntee seuraavana aamuna kropassaan, että on heilunut edellisenä iltana kolme tuntia näyttämöllä.

Olen laihduttanut työn takia seitsemän kiloa kolmessa kuukaudessa.

Sovituskopissa en juuri vietä aikaa, vaatekaupassa käyminen on todella karmivaa. Suurin osa vaatteistani on esityksistä tai elokuvista ihan sukista ja alushousuista lähtien. Monet vaatteet saa lunastaa pienellä rahalla. Nytkin sukkani ovat kaupunginteatterin Hamletista ja paita Henkesi edestä -elokuvasta.

Paras urheilusaavutukseni on 3 250 metriä Cooperin testissä, armeijassa iltaloman jälkeen.

Viimeksi itkin – en varsinaisesti itke, mutta liikutun helposti. Siihen riittää huono amerikkalainen draamakin. Viimeksi liikutuin, kun kuuntelin vanhimman tyttäreni viulututkinnon Sibelius-Akatemiassa.

Kun jännitän, puhun paljon ja kerron huonoja vitsejä.

Kun katson peiliin, mietin, kuka tuo setä on. Henkinen ikäni ei vastaa kroppani ikää.

En olisi ikinä uskonut, että menestyn ammatissani näin hyvin.

Ihailen ihmisiä, jotka ovat henkeen ja vereen tekemistensä takana, olivat he sitten taiteilijoita tai poliitikkoja. Mieleen tulee esimerkiksi Pariisin-lomalta d'Orsayn museo, jossa näin van Goghin taidetta. Ihailen hänen pyyteettömyyttään ja heittäytymistään taiteeseensa oman mielenterveytensä uhalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!