Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivi Räsänen muistelee noloa hetkeä uimahallissa: Uimapuku repesi takapuolesta

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Päivi Räsänen on 55-vuotias Riihimäellä asuva lääkäri, kansanedustaja ja toistaiseksi kristillisdemokraattien puheenjohtaja: hän on tosin ilmoittanut luopuvansa tehtävästä. Räsäsellä on viisi lasta. Viime hallituksessa hän toimi sisäministerinä.
Päivi Räsänen on 55-vuotias Riihimäellä asuva lääkäri, kansanedustaja ja toistaiseksi kristillisdemokraattien puheenjohtaja: hän on tosin ilmoittanut luopuvansa tehtävästä. Räsäsellä on viisi lasta. Viime hallituksessa hän toimi sisäministerinä. Kuva: Milka Alanen

Jos olisin eläin, haluaisin olla lintu. Näen usein unia, joissa lennän.

Ihailen ihmisiä, jotka ovat valmiita uhraamaan jotain omastaan toisten hyväksi. He eivät elä vain itseään ja omasta elämästään nauttimista varten.

En unohda koskaan, kun olin viiden lapseni kanssa Riihimäen uimahallissa ja uimapukuni repesi liukumäessä takapuolesta. Huomasin asian vasta pukuhuoneessa ja kysyin 9-vuotiaalta pojaltani, miksi hän ei huomauttanut asiasta. "No me ois varmaan lähdetty pois aiemmin", poika vastasi.

Viimeksi itkin, kun katsoin dokumenttia juutalaisvainoista. Liikutun herkästi. Eläinten pennutkin saavat minut kyynelehtimään.

Lempikirosanani on voi ei.

Kadun syntejäni joka sunnuntai jumalanpalveluksessa ja iloitsen siitä, että saan anteeksi. Isoja elämänvalintoja en kadu, mutta se harmittaa, etten pitänyt häissäni huntua vaan tein hiuksiini hunnun korvikkeen kukista. Huntu olisi sopinut hiusteni väriin paremmin.

Kantapään kautta olen oppinut, että roskikseen kannattaa laittaa kaksi roskapussia päällekkäin. Silloin säästyy roskapöntön pesemiseltä. Ja jos loukkaantuu jostain, kannattaa antaa tunnetilan mennä ohi ennen kuin reagoi. Tämä pätee sekä politiikassa että yksityiselämässä.

Minua kehutaan aika usein ahkeruudesta. Olen ollut pienestä asti tehokas ajankäyttäjä ja kärsinyt toimettomuudesta. Koululaisena vuoden ahdistavin hetki oli kesäloman alku. Tein kesäksi lukujärjestyksen, johon merkkasin liikuntaa ja harjoituskirjojen täyttämistä.

Voin hyvin, kun saan tehdä täysillä työtä. Minulla on ehkä jonkinlainen stressiriippuvuus.

Rakastettuni on sielunystäväni. Ihaninta on se, että ihminen, joka tuntee minut ja heikkouteni paremmin kuin kukaan muu, rakastaa minua eniten. Meillä on tosi hauskaa yhdessä.

En ole koskaan leikannut nurmikkoa, vaihtanut lamppua tai harrastanut sisustamista. Mies hoitaa meillä tällaiset käytännön jutut.

Keittiössä tykkään istua aamuisin yksin hiljaa, juoda vihreää teetä ja lukea Raamattua. Muuten en ole mikään keittiöenkeli. Enimmäkseen lämmitän ruokia mikrossa.

En olisi ikinä uskonut nuorena, että minusta tulee poliitikko. Yhteiskunnalliset asiat alkoivat kiinnostaa vasta kolmikymppisenä, kun laman riepottelemat ihmiset tulivat hakemaan lääkärin vastaanotoltani unilääkereseptejä.

Kuntoilen tarpomalla suomaastossa kumisaappaat jalassa. Pidän myös hiihtämisestä. Se on ainoa liikuntalaji, johon minulla on varaukseton intohimo. Muiden lajien kohdalla joudun pakottamaan itseäni.

Kun katson peiliin, näen 55-vuotiaalta näyttävän ihmisen, jolla on sopivasti ryppyjä. En ole koskaan suhtautunut ulkonäkööni kriittisesti.

En kerro kenellekään moniakaan asioita. Sisäministerinä sain paljon salaista tietoa, jota en voi koskaan kertoa eteenpäin. Muistissani on erillinen lokero, johon laitan tällaiset jutut.

Alkossa en ole käynyt koskaan.

Jos kuolisin nyt, en olisi katkera. Olen saanut elää valtavan rikasta elämää ja tiedän, että paras aika koittaa kuoleman jälkeen.

Sunnuntai-iltaisin istumme perheen kanssa keittiössä tai sohvalla, juttelemme ja nautimme toistemme seurasta. Sunnuntaisin jätän työt pois ja rentoudun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!