Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Kuustonen huutaa yksin autossa: "Se helpottaa yllättävän paljon"

Laulaja Mikko Kuustonen kävelee usein hautausmaalla, koska "siellä tulee lopulta lusittua pisimpään".

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Ari-Mikko Kuustonen, 55, on laulaja ja lauluntekijä. Hän on julkaissut 11 sooloalbumia ja soittanut Q.Stone- ja ProFide-yhtyeissä. Vuonna 2011 Kuustonen sai Juha Vainio -palkinnon. Kuustonen on kirjoittanut juttuja ja tuottanut ohjelmia kehitysmaista. Hänellä on kaksi tytärtä, näyttelijät Iina ja Minka Kuustonen.
Ari-Mikko Kuustonen, 55, on laulaja ja lauluntekijä. Hän on julkaissut 11 sooloalbumia ja soittanut Q.Stone- ja ProFide-yhtyeissä. Vuonna 2011 Kuustonen sai Juha Vainio -palkinnon. Kuustonen on kirjoittanut juttuja ja tuottanut ohjelmia kehitysmaista. Hänellä on kaksi tytärtä, näyttelijät Iina ja Minka Kuustonen. Kuva: Milka Alanen

Ihmettelen tätä absurdia eloa päivittäin. Ajattelen usein aikajanaa ja maailman murroksia edesmenneiden vanhempieni taipaleen kautta. Isäukkoni syntyi sata vuotta sitten ja hänestä tuli kaivosmies ja sotainvalidi. Äitini oli huutolaislapsi ja synnytti seitsemän muksua. Minä soittelen kitaraa, puhun näköradiossa pehmeitä ja juoksen terapiassa.

Viljelen puheessa ylisanoja ja innostuksia. Pahimmillaan keskustelukumppanit pakenevat omille teilleen ja tunnistan itsessäni Hakaniemen Puuduttajan Miika Nousiaisen.

Viimeksi mokasin pesukoneen kanssa. Vaatteiden värikirjo oli melko psykedeelinen. Ripustin sitä satsia narulle ja oli pakko laittaa Jimi Hendrixiä soimaan.

Ihailen tyyppejä, jotka innostavat ajattelemaan tuoreesta näkökulmasta. Sellaisia ihmisiä, joiden ensisijainen tarve ei ole olla oikeassa, vaan avaamassa ovia ja ikkunoita. Heitä on yllättävän paljon, mutta vähemmän kuin latistajia. Viime aikoina olen ihaillut vaikkapa teatterimies Juha Hurmetta, sisututkija Emilia Lahtea ja töölöläisen suklaapuodin rouvaa.

Menetän malttini, kun ihmisiä kohdellaan "eiksniin"-asenteella. Siis siten, että suhtaudutaan ennakkoasetuksilla ja kuvitellaan, että heitä liikutellaan kuin shakkinappuloita. Ihmisten kohtaamisessa suurinta on olettamattomuus.

Huudan yksin autossa. Mieluiten pimeällä metsätaipaleella ja lujaa. Mutta toisinaan liikennevaloissa keskellä kirkasta päivää. Se helpottaa yllättävän paljon.

Osaan ulkoa saksan kielen pronominit: an, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen ja niin edelleen. Kiitos kuuluu napakalle lukion maikalle. Valitettavasti listasta on ollut elämässä saman verran hyötyä kuin sivumarginaalien viivailusta.

Kantapään kautta olen oppinut, kuinka oikeassa Carl Jung olikaan todetessaan, ettemme ole se, mitä meille on tapahtunut, vaan se, joksi päätämme tulla.

Suihkussa laulan ajattelemattomasti ja outoja biisejä. Kerran hoilotin Dirlandaata, kun katse osui peiliin kohdassa "lantees liikkuu keinuen..."

Yritän kaikin keinoin välttää jämähtämistä ja leipiintymistä. Haluan oppia uutta ja huomata olleeni väärässä.

Lapseni mielestä lohikäärmeitä saattaa olla olemassa. Asia ei vaivaisi, ellei hän olisi kolmekymmentävuotias.

En olisi ikinä uskonut, kuinka yksinkertaiset asiat ratkaisevat elämän kulkua. Enkä sitä, kuinka vaikeiksi onnistun omat valintani tekemään. "Katso silmiin ja sano päivää" on ollut omalla matkallani ylivoimaisesti merkittävin elämänohje.

Hautausmaalla olen kävellyt loputtomasti ja totutellut miljööseen. Siellä tulee kuitenkin lopulta lusittua pisimpään. Hietaniemessä olen pitänyt kävelypalavereja, tehnyt biisejä ja tuskaillut kriisejä. Kaikki tuntuu asettuvan siinä miljöössä luontevammin mittakaavaan.

Auton ratissa koen edelleen ylellistä vapautta. Olen kiitollinen insinööreille nerokkaista ratkaisuista, joilla helpotetaan yksityisautoilijan omaatuntoa vähentämällä kulutusta. Puuhaamme parhaillaan tv-sarjaa, jonka myötä tutustuin vanhojen brittiautojen entisöijiin. Homma on silkkaa taidetta ja huikeaa ammattitaitoa.

Voin hyvin, kun kroppa ja mieli ovat liikkeessä.

Kun katson peiliin, ajattelen, että asun tuon sedän sisällä.

Paras urheilusaavutukseni on nyrkkeilyvoitto Kisahallin ammattilaisillan haasteottelussa vuonna 2008. Vastassa huitoi Heikki Silvennoinen, joten se siitä ammattilaisuudesta. Voittokin tuli kyseenalaisesti, kun Hessu teloi kätensä leikkauskuntoon ja yritti huutaa kesken taistelun, että ottaisin varovasti. Hammassuojilla ei hänestä irronnut ymmärrettävää puhetta, ja peli oli selvä. Nykyisin ollaan puheväleissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!