Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Voutilainen matkii autolla ajaessaan ihmisten puhe- ja laulumaneereja

Arpeni saattavat olla syy siihen, että minua on syytetty joskus kylmyydestä, Laura Voutilainen sanoo.

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Sanna Laura Heikkilä (o.s. Voutilainen), 40, on heinolalainen laulaja ja viihdetaiteilija. Hän perusti 14-vuotiaana ensimmäisen yhtyeensä, Kevytlinjan. Voutilaisen ensialbumista tuli vuoden 1994 myydyin suomalainen äänite. Vuonna 2002 hän edusti Suomea Eurovision-laulukilpailussa kappaleella Addicted to You. Viimeisin studioalbumi KokoNainen julkaistiin vuonna 2013.
Sanna Laura Heikkilä (o.s. Voutilainen), 40, on heinolalainen laulaja ja viihdetaiteilija. Hän perusti 14-vuotiaana ensimmäisen yhtyeensä, Kevytlinjan. Voutilaisen ensialbumista tuli vuoden 1994 myydyin suomalainen äänite. Vuonna 2002 hän edusti Suomea Eurovision-laulukilpailussa kappaleella Addicted to You. Viimeisin studioalbumi KokoNainen julkaistiin vuonna 2013. Kuva: Milka Alanen

Treenitavoitteeni on oppia juoksemaan. Kuulostaa hassulta, mutta se on sellainen perustaito, joka on jäänyt oppimatta. Juoksemisessa on paljon asioita, jotka pitäisi oppia, että pääsisi nopeammin.

Netissä jumitan joskus YouTubessa. Eri musiikkigenrejä tutkiessani saatan eksyä sen syövereihin tunneiksi. Tutkin, kuka oli tekemässä eri biisejä, kuka tuotti, kuka soitti tai lauloi taustoja.

Arpeni saattavat olla syy siihen, että minua on syytetty joskus etäisyydestä ja kylmyydestä.

Paras urheilusaavutukseni on maraton vuonna 2003 ja viime vuonna triathlonin perusmatka, johon kuuluu 1,5 kilometriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja kymmenen kilometriä juoksua. Aikani oli 2.55.

Minua kehutaan usein siitä, että olen inhimillinen. Se on minulle ihanne, johon haluan tietoisesti pyrkiä, koska ammattini pönkittää hedonistisuutta.

Yritän kaikin keinoin välttää pahan puhumista toisista ihmisistä.

Matkin autoa ajaessani ihmisten puhe- ja laulumaneereja. Hirveän moni popkappale lauletaan vähän nenään, ässää suhauttaen ja lapsellisella äänellä. Kuulostin itsekin siltä vuonna 1994. Olen imitoinut Jarkko Tammisen show'ssa esimerkiksi Haloo Helsingin Elliä.

Erikoisin fanilahjani on piparkakkutalo, jonka eräs arkkitehti oli tehnyt yksi yhteen kotini kanssa. Sitä ei raaskinut syödä.

Musiikkibisneksessä naisartistille sallitaan vähemmän asioita kuin miehelle. Ajatellaan vaikka naista humalassa keikalla. Jos mies on keikalla kännissä, ajatellaan vaan, että se on äijämeininki. Naisen taas ei tarvitse tulla toista kertaa.

Olen ylpeä pojistani. Kun katson heitä, ajattelen, että onpas ne komioita ja ihan meistä lähtöisin! Olen myös ylpeä siitä, että olen saanut tähän mennessä aikaan ihmisen perusrakennuspilareita: perheen, kodin ja ammatin. Välillä on ollut olo, että pitikö niin kauheasti kiiruhtaa, mutta ne peruspilarit ovat pitäneet henkisesti kasassa.

Vartaloni kaunein kohta ovat kasvoni. Ne ovat hyvä työväline, sellainen tabula rasa, johon voi maalata eri tyylejä.

Koetinkiveni olivat lapsuuden sellotutkinnot neljän opettajan edessä. Jännitin niitä niin paljon, että se on ollut lähellä paniikkikohtausta. Muistan, kuinka matkalla tutkintoon katsoin itseäni hissin peilistä ja ajattelin, että seuraavan kerran, kun olen tässä, olen kuitenkin vielä elossa ja se on ohi.

Minut kasvatettiin olemaan tehokas ja hyödyllinen. Olen 70-luvun lapsi, jolloin Suomea rakennettiin toisessa sukupolvessa, joten työ oli tärkeää. Meidän perheessä ei siedetty "hapatusta" eli markkinatalouden tuomaa tavarasirkusta ja ylimääräistä makeaa, kuten limsoja. Meininki oli aika valveutunutta siinä mielessä.

En koskaan unohda ensimmäistä keikkakesääni vuonna 1994. Se oli niin toinen elämä kuin minkä jätin taakseni. Keikkabisnes oli rajua: rahallisestihan minua riistettiin, mutten välittänyt siitä. Halusin vain laulaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!