Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntijat vinkkaavat: Näin vältät syysflunssan

Hyvinvointi
 
Tiina Sorvari
Tiina Sorvari

Tartuntatautilääkäri
Tiina Sorvari Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta:

"Tärkein asia flunssaa aiheuttavien virustautien torjunnassa on käsihygieniasta huolehtiminen. Virustaudit tarttuvat yleensä pisara- ja kosketustartuntana, ja siksi käsienpesu on tärkeää. Kädet pitäisi muistaa pestä pärskimisen ja vessassa käymisen jälkeen sekä ennen ruokailua. Lämmin vesi ja saippua toimivat hyvin.

Yskiessä ja aivastaessa pitää käyttää nenäliinaa, jotta bakteerit eivät leviä ilmaan. Hätätapauksessa voi pärskiä puseron hihan yläosaan.

Ruokavaliolla tai jollakin yksittäisellä ruoka-aineella kuten inkiväärillä tai c-vitamiinia sisältävillä hedelmillä sen sijaan ei ole todettu olevan suurta merkitystä virustautien ehkäisemisessä. Omasta terveydestä huolehtiminen voi toki parantaa vastustuskykyä, mutta yksinään se ei estä viruksen tarttumista."

 

Timo Leino
Timo Leino

Ylilääkäri Timo Leino Työterveyslaitokselta:

"Tarttuvuus flunssaa aiheuttavilla virustaudeilla on yleensä suurimmillaan silloin, kun ei ole vielä itse tietoinen viruksesta. Tämän vuoksi flunssan tarttumista on vaikea ennakoida esimerkiksi jäämällä pois töistä.

Kun epidemia on jo päällä, taudinaiheuttaja on joka tapauksessa jo levinnyt. Jos oma vointi on muuten siedettävä, ei ole välttämätöntä jäädä kotiin potemaan.

Tärkeämpää on muistaa pestä käsiä ja käyttää nenäliinaa. Useilla työpaikoilla on tarjolla myös desinfioivaa käsihuuhdetta ruokaloiden ja vessojen yhteydessä.

Eli jos virus iskee, kannattaa miettiä oman voinnin mukaan, jääkö pois töistä. Monilla esimiehillä on nykyään käytössä oma ilmoitus -käytäntö, jonka mukaan esimerkiksi flunssan iskiessä ei ole pakko mennä työterveyteen hakemaan lyhyttä sairauslomaa. Se säästää sekä lääkärin, työntekijän että esimiehen aikaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!