Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun tulee ikää ja sairauksia

Hyvinvointi
 
Helsingin Sanomat

Fyysiset muutokset ja sairaudet voivat vaikuttaa sekä seksin sujumiseen että halukkuuteen. Joka neljäs 60-vuotias mies ja lähes puolet 70-vuotiaista kärsii vähintään keskivaikeasta erektiohäiriöstä. Yleistä on myös naisten vaikeus kostua.

Erektiohäiriöihin kannattaa hakea apua, sillä erektiot itsessään ovat tärkeitä erektiokyvyn säilymiselle: ne pitävät peniksen verenkierron ja kudokset kunnossa. Naisen limakalvojen kuivuutta voi hoitaa lääkkeillä tai kosteuttavilla itsehoitovalmisteilla. Liukasteetkin tekevät seksistä helpompaa ja mukavampaa.

Vakavan sairauden tai vammautumisen vuoksi seksi saattaa tilapäisesti tai pysyvästikin väistyä tai muuttua totutusta. Aivohalvaus voi viedä halut ja esimerkiksi eturauhassyöpä miehen erektiokyvyn. Vaikeaan masennukseen liittyy useimmiten seksiongelmia. Ne lievittyvät, kun masennus hoidetaan. Toisaalta myös psyykelääkkeet saattavat lamata halut ja rauhoittavat lääkkeet estää orgasmin.

"Seksi voi olla monenlaista, ei pelkkiä yhdyntöjä. Kehossa on muitakin osia, joiden koskettaminen voi olla nautinnollista", Miguel Reyes sanoo. Vanheneminen voi tuoda seksielämään myös paljon hyvää. Läheisyydelle on enemmän aikaa kuin ruuhkavuosina, eikä raskauden ehkäisystä tarvitse huolehtia. Iän myötä moni myös vapautuu estoistaan ja nauttii seksistä entistä rennommin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!