Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hanna-Riikka Siitonen: "Muut eivät ymmärrä puhettani, koska puhun kielten sekamelskaa"

Näyttelijä-laulaja Hanna-Riikka Siitonen haaveilee luksusmatkoista ja ostaa Alkossa samppanjaa, jos rahat riittävät.

Hyvinvointi
 
Milka Alanen
Hanna-Riikka Siitonen, 44, on helsinkiläinen laulaja, laulunopettaja ja näyttelijä.Siitonen tuli tunnetuksi ystävänsä Nina Tapion kanssa perustamastaan Taikapeili-yhtyeestä. Siitonen on ollut mukana laulunopettajana ja taustalaulajana Idolsissa ja useissa Euroviisuissa. Siitonen on naimisissa ja hänellä on 9-vuotias tytär.
Hanna-Riikka Siitonen, 44, on helsinkiläinen laulaja, laulunopettaja ja näyttelijä.Siitonen tuli tunnetuksi ystävänsä Nina Tapion kanssa perustamastaan Taikapeili-yhtyeestä. Siitonen on ollut mukana laulunopettajana ja taustalaulajana Idolsissa ja useissa Euroviisuissa. Siitonen on naimisissa ja hänellä on 9-vuotias tytär. Kuva: Milka Alanen

Voin hyvin hetkittäin. Se on opeteltava taito, sillä huonojenkin aikojen keskellä voi voida hyvin. Ihminen on kuin torakka. Se sopeutuu melkein mihin vaan. Minulla on ollut paljon terveyshaasteita.

Jokaiseen päivään pystyy tunkemaan monta voin hyvin -juttua. Se voi olla vaikka se hetki, kun olet saanut pyykit koneeseen ja istahdat juomaan kupin kahvia.

Ihmettelen, miten välillä oikein jaksan? Miten mieheni jaksaa? Vanhempanikin vielä vaan jaksavat. Ihmettelen ihmisiä ja heidän voimavarojaan.

Kadun ikäviä sanoja. Olen varsinkin suuttuessani verbaalinen akrobaatti ja löydän ne sanat, jotka toista takuulla satuttavat. Vaikka niihin olisi ollut syytäkin, ne jäävät kuitenkin hillumaan ilmaan. Aina ei vaan tarvitse päästää kaikkia ilmoille.

Kun jännitän, muutun raukeaksi lapamadoksi. Ulkopuolinen varmaan ajattelee, etten jännitä ollenkaan kun en riehu ympäriinsä, vaikka sisällä kuinka kuohuisi.

Ihailen ihmisiä, joilla on hyvät käytöstavat. Sanon aina, että aikuisillakin pitäisi olla sellaiset säännöt, jotka roikkuvat tarhan seinällä. Moni unohtaa perusjutut: älä ota toisen omaa, pese kädet ja sano kiitos.

Salainen paheeni on se, että ostelen mustia nahkasaappaita. Mieheni mielestä minulla on niitä varmaan tuhat paria.

Yritän kaikin keinoin välttää tähän aikaan kuuluvaa terveyskiihkoilua.

Muut eivät ymmärrä aina puhettani. Puhun monien kielten sekamelskaa. Käytän vääriä päätteitä. Syön omeneja ja näen leijoneja. Olen sellainen kielikikkailija.

Eläkkeellä aion muuttaa takaisin Etelä-Helsinkiin. Kutsun sitä Monacoksi. Istun joka päivä kahviloissa karkeakarvaisen Mauri-mäyräkoirani kanssa syömässä korvapuusteja ja puhun pelkkää ruotsia. Ja tietysti käyn kerran viikossa kampaajalla laitattamassa upean kampauksen.

Rakastettuni tuli elämääni, kun olimme yli kolmekymppisiä. Olen varma, että meidät on pelastanut se, että tapasimme vasta aikuisina. Olimme ehtineet harjoitella elämää ja ihmissuhteita muissa kuvioissa.

Äidilleni olen joskus peilikuva, toisinaan isäni kuva ja uskoisin, että usein ilon aihe.

En koskaan unohda sitä viimeistä päivää lihapullana Naistenklinikan pihassa heinäkuussa 2006. Se oli vanhan elämän viimeinen päivä. Silloin tiesin, että huomenna minusta tulee sitten aikuinen.

Salaa toivon lahjaksi upeita luksusmatkoja. Tietysti ykkösluokassa ihaniin viiden tähden hotelleihin! Ai! Sitä rakastaisin! Myönnän olevani unelmissani todellinen hienostelumatkaaja, todellisuus on sitten ihan muuta.

Yleisön edessä uskallan olla sellainen, mitä en arkielämässä ole. Hottis tai ihan pelle. Periaatteessa voin tehdä mitä vaan. Häpeä on poistunut iän myötä esiintymisestä.

Keittiössä olen lomalla. Meidän perhe pitää hengissä kaikkia Helsingin etnisiä ravintoloita. Niitä muovirasioita tursuaa joka paikassa. Silloin kun olen lomalla, kokkaan mielelläni ja nautin siitä.

Alkossa olen kuohuviini tai shampoo-osastolla, kuten me samppanjahyllyjä kutsumme. Riippuu vähän rahatilanteesta, kuinka paljon pitää kumarrella.

Jos olisin eläin, olisin krokotiili. Minulla oli lapsena sellaisia muovisia krokotiilileluja, joita kannoin mukanani. Symppaan krokotiilin kovaa ulkomuotoa ja rujoa ilmettä. Mielikuvissani se on aina kovin ystävällinen.

Nauran selviytyäkseni elämästä. Olen huomannut, että minulla, lapsellani, isälläni ja parhaalla ystävälläni Ninalla on yhteneväinen huumorintaju, jota muut eivät ehkä ymmärrä. Meille on kehittynyt kollektiivinen tapa ajatella asioita ja nauraa niille. Nauru on ehdottomasti selviytymiskeino. Huumori on asioita, jotka pitää opettaa lapselle. Sillä lapsuus se vasta hankalaa onkin ilman huumoria.

Vartalossani rakastan 177 sentin pituuttani. Nuorena olisi ollut ihana olla sellainen pieni keiju, mutta sittemmin tykästyin tähän ja olen käyttänyt surutta näyttäviä korkoja.

Olen kiitollinen tästä hetkestä, jossa elän. Nyt on hyvä. Ei satu mihinkään ja aurinko paistaa. Se on paljon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!