Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katja Kettu: Pyrin eroon erityisesti naisia vaivaavasta tyytymättömyydestä omaan kehoon

Olen kuluttanut loppuun mustasukkaisuuden toisia kirjailijoita ja muita ihmisiä kohtaan, kirjailija Katja Kettu sanoo.

Hyvinvointi
 
Jaana Rinne
Milka Alanen
Katja Kettu, 37, on kirjailija ja animaatio-ohjaaja. Ketun esikoisteos oli Surujenkerääjä (2005) ja toinen Hitsaaja (2008). Kätilö (2011) sai Kalevi Jäntin, Runeberg- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Kirjasta on tehty myös elokuva. Ketun Yöperhonen- teos on juuri ilmestynyt. Hän asuu Helsingissä ja seurustelee kirjailija Mikko Rimmisen kanssa.
Katja Kettu, 37, on kirjailija ja animaatio-ohjaaja. Ketun esikoisteos oli Surujenkerääjä (2005) ja toinen Hitsaaja (2008). Kätilö (2011) sai Kalevi Jäntin, Runeberg- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Kirjasta on tehty myös elokuva. Ketun Yöperhonen- teos on juuri ilmestynyt. Hän asuu Helsingissä ja seurustelee kirjailija Mikko Rimmisen kanssa. Kuva: Milka Alanen

Olen kuluttanut loppuun mustasukkaisuuden toisia kirjailijoita ja muita ihmisiä kohtaan. Mustasukkaisuus on pirullista. Siitä tunteesta ei ole mitään hyötyä, mutta myöntämällä sen olemassaolon pääsee jo pitkälle.

Rakastettuni eli kolme kissaani ovat rakkauden kissoja. Ne ovat kaikki löytökissoja: yksi poliisin huostaan ottama, toinen Lahdentieltä löydetty ja kolmannen antoi venäläisnainen muovipussissa. He ovat kovista kokemuksistaan huolimatta hyvin luottavaisia ja lempeitä.

Olen kantapään kautta oppinut, että kun syön, jaksan paremmin. En enää jaksa samalla tavalla juhlia kuin nuorempana. Jäänyt on myös se lapsellinen tunne, että jää jostain paitsi ellei ole kaikissa hippaloissa mukana.

Orgasmi tuntuu kuin olisi lähempänä jumaluutta.

Kehoni voisi olla timmimpi, mutta koska sitä hetkeä ei tule jolloin ihminen olisi täydellinen, pyrin määrätietoisesti eroon erityisesti naisia vaivaavasta tyytymättömyydestä omaan kehoon.

Viljelen puheessa niinkua ja tai siisiä pilkun tilalla. Tilkesanan aikana pystyy vähän miettimään ja jäsentämään sitä mitä tulee seuraavaksi sanomaan. Hyödynnän myös siinä määrin lyllertää-verbiä, että se alkaa käydä muiden hermoille.

Paras urheilusaavutukseni on Piippuhylly-novellikokoelma. Selkä oli sitä kirjoittaessa niin huonona, että opettelin urheilemaan saadakseni kirjan valmiiksi. Kävin kolme kertaa viikossa uimassa Yrjönkadun uimahallissa ja salilla harjoittelemassa soutulaitteella. Ellei viidettä sijaa hiihtokilpailuissa lapsena lasketa mukaan, niin tuo oli kultamitalin arvoinen suoritus.

Lempivuodenaikani on juhannus. Suomalainen pakanallisuus on silloin pinnassa ja ihminen on eniten elossa.

Keittiössä olen se, joka istuu, pitää seuraa ja valitsee musiikin.

Minua kehutaan intohimoiseksi rakastajaksi, hyväksi nukkujaksi ja hauskaksi tarinankertojaksi.

Olen muuttanut mielipidettä kehon ja mielen suhteesta. Aikaisemmin ajattelin, että mieli menee ja keho tulee perässä. Kivun kautta olen ymmärtänyt, että minun on pidettävä huolta kropasta, jotta se jaksaa kannatella päätä.

Rikoin lupaukseni, kun lupasin lopettaa tupakanpolton. Lopetin kyllä, mutta Islannissa ja elokuvan jatkoilla poltin. Ei muutama savuke kauheasti kaduta, enemmän ärsyttää se, että iltaisin tekee mieli mennä parvekkeelle polttelemaan.

Yleisön edessä aluksi jännitän, vähitellen rentoudun. Nykyään saatan jopa nauttia esiintymisestä. Viime aikoina olen nauttinut Confusa-bändini kanssa esiintymisestä.

Voin hyvin kun silloin kun saan rakastaa ja saan vastarakkautta. Rakkaus rauhoittaa elämääni monella eri alueella. Ei tarvitse sinkoilla. Hyvinvointiini vaikuttaa myös lepo ja se, että saan kirjoittaa kun siltä tuntuu.

Jos uskaltaisin, hommaisin pienen bungalowin Karibialta ja katoaisin sinne kahdeksi vuodeksi. Kun olin siskojeni kanssa Providencialesin pienellä saarella, teki mieli hävitä viidakkoon ja jäädä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!