Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Tapio: En olisi ikinä uskonut kaljuuntuvani niin nuorena

Yleisön edessä olen oppinut nauttimaan, laulaja-lauluntekijä Juha Tapio sanoo. "Alussa piilouduin kitaran ja mikrofonitelineen taakse, jännitin valtavasti esiintymistä."

Hyvinvointi
 
Rio Gandara HS
Juha Tapio, 41, on Tuusulassa asuva laulaja-lauluntekijä. Hän on työskennellyt myös luokanopettajana. Tapio alkoi soittaa ja tehdä lauluja 13-vuotiaana, ensimmäinen soololevy Tuulen valtakunta ilmestyi vuonna 1999. Juha Tapion kymmenes albumi Sinun vuorosi loistaa ilmestyi 9. lokakuuta. Tapio on naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa.
Juha Tapio, 41, on Tuusulassa asuva laulaja-lauluntekijä. Hän on työskennellyt myös luokanopettajana. Tapio alkoi soittaa ja tehdä lauluja 13-vuotiaana, ensimmäinen soololevy Tuulen valtakunta ilmestyi vuonna 1999. Juha Tapion kymmenes albumi Sinun vuorosi loistaa ilmestyi 9. lokakuuta. Tapio on naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa. Kuva: Rio Gandara HS

Salainen paheeni on ylensyönti, syön valtavia annoksia. Ystäväni Jukka Poika laittoi kerran joulun alla todella herkullista possua. Hänellä on varmaan vieläkin trauma siitä, että söin lähes kokonaisen sian.

En olisi ikinä uskonut kaljuuntuvani niin nuorena. Muusikon urakaan ei ollut suunniteltu, se tuli pyytämättä ja yllättäen.

Yksin jäädessäni en oikein saa aikaan mitään. Pyörin tyhjän panttina villasukat jalassa pitkin taloa.

Viimeksi tutustuin Michael Monroeen, hän vieraili levylläni saksofonisoololla. Olen tosi otettu tästä tuttavuudesta, Michael on hieno herrasmies.

Olen pettynyt, kun uutta, hyvän vastaanoton saanutta levyä seuraa aina sellainen illuusio, että olisin jotenkin oleellisesti parempi laulunkirjoittaja kuin ennen. Työhuoneella kitara sylissä ja tyhjä paperi edessä olen joka kerta pettynyt siihen, etten olekaan yhtään parempi kuin pari vuotta sitten, vaan taas on nähtävä se sama vaiva ja kirjoittamisen tuska.

Keittiössä meillä määrään minä. Tykkään laittaa ruokaa. Bravuurini ovat itämaiset mausteiset sopat.

Velvollisuuteni on olla hyvä perheenisä, se on tärkein minulle suotu velvollisuus.

Yleisön edessä olen oppinut nauttimaan. Se on vaatinut vuosikymmenten työn. Alussa piilouduin kitaran ja mikrofonitelineen taakse, jännitin valtavasti esiintymistä. Viimeistään viikkoa ennen keikkaa alkoi tuntua siltä, että ääni lähtee. Sisäinen palo laulujen esittämisen oli kuitenkin suurempi kuin pelko.

Ihailen ihmisten sinnikkyyttä ajatella, että elämä on elämisen arvoista ja hyvää silloinkin, kun siihen ei olisi mitään syytä. Työni on kuljettanut minut Uralin vankiloista Ugandan leirinuotioille, ja olen tavannut paljon ihmisiä, joilla on ulkoisesti asiat rempallaan, mutta he ovat täynnä rakkautta. Paljolti näitten ihmisten tapaamisen ansioista monissa lauluissani on aika toiveikas näkökulma.

Tanssijana olen vapautunut. Olen kiitollinen liikunnanopettajilleni, joille tanssi oli yksi tärkeä urheilumuoto. Pystyn vaivatta hoitamaan valssit, tangot, foxit ja muut perustanssit. Eipä ole vielä kysytty Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan [nauraa].

Treeniohjelmaani kuuluu juoksua, salilla käymistä ja joogaa. Elämäni suuri rakkaus on jalkapallo.

Menetän malttini, kun olen väsynyt. Keikan jälkeen kotiin palattuani saatan menettää malttini hyvinkin pienestä asiasta, silloin sanon pisteliäästi. Inhoan sitä piirrettä itsessäni.

Yritän kaikin keinoin välttää karkin syömistä. Olen todella perso kaikelle makealle, mutta minulla on 17-vuotiaan iho ja siihen tulee helposti finnejä.

Kun katson peiliin, olen pääsääntöisesti hyvilläni, ja se on vaatinut 40 vuoden työn. On upeaa, kun on tullut siihen ikään, että voi hyväksyä, että tämmöinen musta tuli.

Usko on sanojen ulottumattomissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!