Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vicky Rosti: Kärsin nuorena äitinä paniikkihäiriöstä

Hyvinvointi
 

Nuorena menestyminen kehittää vastuuntuntoa. Jo 16-vuotiaana työllistin monta ihmistä. Lukioaikoina musiikki ja keikoilla käyminen oli tärkeämpää kuin koulunkäynti, mutta kävin lukion loppuun ihan hyväksyttävin arvosanoin. Kolmikymppisenä sitten otin vähän sitä nuoruutta takaisin.

Kadun, että minulla ei riittänyt pitkäjänteisyyttä opiskella musiikin teoriaa. Isäni sitä aina painotti ja sanoi, ettei minulla tule olemaan töitä ilman teoriaopintoja, mutta hyvin olen pärjännyt ilmankin.

Jännitin, kun kärsin nuorena äitinä paniikkihäiriöstä. Se, että olin yht’äkkiä vastuussa uudesta ihmisestä laukaisi minulla jännityksen sellaisissa sosiaalisissa tilanteissa, joissa oli paljon ihmisiä. Jännitys hälveni, kun äitiysloman jälkeen aloitin taas työt ja sain sitä kautta hyväksyntää.

Viimeksi mokasin, kun kuuntelin junassa biisejä kännykästä matkalla treeneihin. En tajunnut, että kännykkä oli täysillä, mutta kuulokepiuha ei ollut kunnolla kiinni puhelimessa. Ihmettelin, miksi ihmiset katselivat minua hiukan huvittuneena.

Koulussa en osannut käsitöitä. Ihmeellistä, koska tykkään nykyään tehdä koruja ja neuloa. Säilytän kaikki rikkimenneet koruni ja kehittelen niistä korvakoruja.

Minua kehutaan keikoilla siitä, että jaksan olla niin energinen. Joskus mietin, että miten sitä tuli valittua tällainen tyyli, jaksanko pomppia vielä seitsemänkymppisenä. Mutta jaksoivathan Mick Jagger ja Tina Turnerkin.

Liikun, kun on mielekästä tekemistä. Käyn esimerkiksi sienestämässä ja marjassa. Käyn myös salilla ja olen harrastanut pari vuotta harjoitusmetodi Fustraa, joka on ryhdille tosi hyvä.

Treenitavoitteeni on ryhti. Se on ykköstavoite, sillä vanhemmiten sitä menee kasaan. Minulla on myös todettu synnynnäinen Foresterierin tauti, joka aiheuttaa selän ja nivelten jäykistymistä.

Salainen paheeni... ei minulla ole salaisia paheita! Tumma suklaa – ei lainkaan paha, siideri – ihanaa silloin tällöin, punaviini – ihanaa talvi-iltana. Eiväthän ne ole paheita, jos niistä tulee hyvä olo. Tupakoinninkin lopetin, ja silloin lupasin itselleni, että saan käyttää säästämäni rahat pelaamiseen. Pelaan joka päivä netissä Kenoa.

Muut eivät ymmärrä, kuinka paljon kaikkea muuta tämä ammatti vaatii kuin laulamista. Vain kolme prosenttia työstä on laulamista, loput on matkustamista, odottelua, harjoittelemista, kaikkea semmoista tylsää, josta ei makseta palkkaa. Mutta se on ammatinvalintakysymys, en valita.

Lasteni mielestä teen hyvää ruokaa. Järjestän isoja family dinnereitä, joille tulee äitini, siskoni, lapseni ja lapsenlapseni. Ruuan laittaminen ja aterioiden suunnittelu on terapeuttista.

Äidilleni olen esikoinen ja ylpeyden aihe. Äitini asuu 300 metrin päässä ja olemme hyvin läheisiä.

En ole koskaan saanut ylinopeussakkoja. Nyt täytyy koputtaa puuta! Enimmäkseen olen kyllä keikkabussin kyydissä.

En olisi ikinä uskonut että vielä viisikymppisenä teen samaa hommaa kuin 15-vuotiaana. Ajattelin, että laulan vain nuorena ja sitten hankin lapset ja jonkun ammatin.

Perjantai-iltaisin haluan katsoa kaikki viikon Emmerdalet, jos ne ovat jääneet katsomatta. Silloin minua ei saa häiritä.

Väkijoukossa ahdistun. En pidä suurista yleisötapahtumista. Keikoillekin menen vain, jos pääsen vip-aitioon.

Jos olisin mies, makaisin sohvalla. Mies pystyy vain makaamaan ja tuijottamaan kattoon ja olemaan hetkessä, minä en siihen kykene.

Kun itkettää, juon punaviiniä. Sitten itkettää lisää.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!