Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oletko äidin suosikki? Se voi selittää yllättävän terveysseikan, paljastaa tutkimus

Hyvinvointi
 

Lapsilla on tapana kiistellä siitä, kuka on äidin suosikki. Tämän tittelin voittaminen ei olekaan välttämättä hyvä asia, väittää tuore yhdysvaltalaistutkimus. Sen mukaan ne lapset, jotka kokivat olevansa äidin suosikkeja, kärsivät muita sisaruksia todennäköisemmin masennusoireista.

Tutkimukseen osallistui yli 700 jo aikuisikään ehtinyttä lasta 300 perheestä. Seurantatutkimus alkoi vuonna 2001, jolloin perheiden äidit olivat 65–75-vuotiaita. Lasten näkemyksiä siitä, olivatko he äidin suosiossa vai epäsuosiossa kerättiin seitsemän vuotta myöhemmin.

Tutkijat selvittivät lasten käsityksiä muun muassa siitä, kuinka läheisiä he kokivat olevansa äitinsä kanssa ja kokivatko he, että äiti oli ylpeä heistä. Samaan aikaan tutkijat kartoittivat vastaajien mahdollisia masennusoireita.

Tutkimuksen tulos oli yllättävä. Masennusoireista kärsivät eniten ne lapset, jotka kokivat, että äiti oli pettynyt heihin, mutta myös ne lapset, jotka kokivat olevansa äitinsä kanssa tunnetasolla läheisempiä kuin muut sisarukset.

Tutkijat uskovat, että suosikkilasten muita suurempaan masennustaipumukseen voi vaikuttaa sisarusten keskinäinen kilpailu tai se, että suosikkilapsi kokee, että hänellä on muita enemmän henkistä vastuuta ikääntyneestä äidistä.

Seuraavaksi samat tutkijat aikovat selvittää, kuinka isän suosioon tai epäsuosioon joutuminen vaikuttaa lapsiin.

Tutkimus esiteltiin Journal of Gerontology: Social Sciences -julkaisussa. Siitä kertoi Medical News Today.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!