Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teetä kannattaa juoda viisi kupillista päivässä, sanoo hollantilaissuositus – lapsille teetä suositellaan lounasjuomaksi

Hyvinvointi
 

Hollannin ravitsemussuosituksiin on nyt ensimmäistä kertaa lisätty ohje juoda teetä kolmesta viiteen kupillista päivässä, kertoo Telegraph-lehti.

Suositus koskee vihreää tai mustaa teetä, mutta ei rooibosta tai muita yrttiteelajeja.

Teetä suositellaan myös kouluikäisten lasten lounasjuomaksi. Hollannissa lapset aloittavat koulun jo nelivuotiaina. Lasten teehen tulisi suositusten mukaan sekoittaa maitoa. Hollannissa on Telegraphin mukaan markkinoilla myös erityisesti lapsille tarkoitettuja teelaatuja.

Hollannin Terveysneuvoston mukaan kymmenen vuoden aikana julkaistu tieteellinen kirjallisuus antaa selvän viitteen siitä, että kolmesta viiteen kupillista teetä päivässä vaikuttaa edullisesti verenpaineeseen sekä alentaa riskiä sairastua diabetekseen tai saada sydäninfarkti.

Hollannin Terveysneuvosto on maan riippumaton asiantuntijaelin.

Suomalaisissa ravitsemussuosituksissa ei ole muuta mainintaa teestä, kuin että sitä voi juoda päivittäin. Tee suositellaan kuitenkin nauttimaan ilman sokeria tai kermaa.

Suomessa ei tiettävästi ole markkinoilla myöskään lapsille tarkoitettuja teelaatuja.

Suomen Unileveriltä kerrotaan, että lähes 80 prosenttia suomalaisista juo teetä, 29 prosenttia päivittäin tai lähes päivittäin. Eniten teetä juovat yli 65-vuotiaat sekä korkeasti koulutetut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!