Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seniorit hyötyvät askelmittareista –Mittarin käyttäjät liikkuvat jopa viisi kertaa sohvaperunaa enemmän, kertoo amerikkalaistutkimus

Hyvinvointi
 
Antti J. Leinonen
Askelmittari tai liikkumista seuraava sovellus voi kannustaa ikäihmisiä liikkumaan.
Askelmittari tai liikkumista seuraava sovellus voi kannustaa ikäihmisiä liikkumaan. Kuva: Antti J. Leinonen

Ikäihmiset, jotka käyttävät esimerkiksi askelmittaria, kävelevät selvästi enemmän kuin mittarittomat toverinsa. Joillekin mittareita käyttäville kertyy päivän mittaan askelia jopa viisi kertaa enemmän kuin tavalliselle sohvaperunalle, käy ilmi amerikkalaistutkimuksesta.

Tulos on hätkähdyttävä, kun ajattelee, että seniorit ovat syntyneet ennen digiaikaa.

Fittnes-mittareiden käyttö lisää liikuntaa, mutta on laajasti ottaen vähäistä. Alkuinnostuksen jälkeen useimmat jättävät laitteen käyttämättä.

Asiasta kirjoitti hiljattain Yhdysvalloissa terveyslehti JAMA, joka perusti tietonsa Pennsylvanian yliopistossa meneillään olevaan tutkimukseen.

Kliinisessä tutkimuksessa selvitetään, miten liikuntasovellukset ja digitaaliset mittarit voisivat parhaiten auttaa liikuntaharrastuksen ylläpitämisessä.

Tutkijaryhmä on huomannut, että askelmittarit auttavat ikäihmisiä lisäämään kävelyä.

”Jos huomaan illalla, että en ole kävellyt tarpeeksi, lähden heti kiertämään korttelia”, eräskin 62-vuotias tutkimukseen osallistuva kertoi The New York Timesissa.

Toisille askelmittarit aiheuttivat klaustrofobiaa ja isoveli valvoo -tunnetta, jota he inhosivat.

Askelmittareiden testeissä huomattiin, että älypuhelinten mittarit ovat vähintäänkin yhtä hyviä kuin erikseen ostettavat, ranteessa kannettavat mittarit. Eli lataamalla puhelimeen itselleen sopivan mittausohjelman, saa mittarin joka päivä mukaansa.

Joissakin mittareissa tulosten seuranta tapahtuu kätevästi omalta älypuhelimelta, ja mittarit voi yhdistää muihin terveyden seurantaan liittyviin sovelluksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!