Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulukiusaaminen kaduttaa, sanoo Duudsonien Jukka Hildén

Hyvinvointi
 
Alanen Milka
Jukka Hildén ei leikannut tukkaansa, vaikka opinto-ohjaaja kehotti tekemään niin.
Jukka Hildén ei leikannut tukkaansa, vaikka opinto-ohjaaja kehotti tekemään niin. Kuva: Alanen Milka

Maailmanvalloitus on intohimoni. Jostain syystä sain sellaisen kipinän, kun menin vaihto-oppilaaksi Oregoniin. Sen jälkeen minussa kasvoi kunnianhimo ja halu tehdä jotain suurta.

Kadun koulukiusaamista. Olin ylienerginen poika enkä huomannut, että heikommat jäivät jalkoihin. Tämä on ainut asia, joka minua kaduttaa. Mielestäni elämässä pitää katsoa eteenpäin.

Ihailen iloisia ja positiivisia ihmisiä. Vaatii ahkeruutta löytää asioista jotain hyvää ja positiivista sanottavaa, niin moni vain valittaa nykyään.

Viimeksi luin Johnny Cashin elämäkerran. Hän oli oman elämänsä sankari, joka nousi kuuluisuuteen huonoista oloista periksiantamattomuudella ja uskomalla omaan juttuunsa. Cashin lauluissa värisee elämä, kuten Vesa-Matti Loirinkin tuotannossa.

Koulussa en osannut rauhoittua. Olin levoton ja vähän villi. Edelleenkin minun on vaikeaa keskittyä, mutta liikunta auttaa siihen. Myös klassinen musiikki auttaa pitämään ajatukset kasassa.

En koskaan unohda äitini sanoja: ”Jos ihminen on pystynyt menemään kuuhun, niin sinä Jukka voit vielä mennä ihan mihin vain.” Sitten hän antoi minulle Apollo 11 -muistokolikon.

Nauran koko ajan ja paljon. Huumorini on fyysistä, ja olen jatkuvasti suuna päänä. Sanon sen, mitä kaikki ajattelevat, mutta eivät uskalla sanoa ääneen.

Treenitavoitteeni on pysyä jäntevänä. Ettei tarvitse esimerkiksi volttia tehdessä pelätä satuttavansa itsensä. Nuorena olin superhyvässä kunnossa, mutta sitten tuli pitkä väli, jolloin matkustin paljon kuvauksesta toiseen, enkä päässyt liikkumaan. Aloin voida myös henkisesti huonosti.

Treenaan harrastamalla crossfitiä. Lisäksi käyn salilla ja juoksemassa sekä harrastan akrobatiaa. Jenkeissä käyn patikoimassa vuorilla. Se on hyvä tapa tavata kavereita. Luonnossa samoillessa voi vaihtaa kuulumisia ja puhua elämästä.

Kun aamulla avaan silmäni, ensimmäiseksi katson ulos: paistaako aurinko ja onko taivas sininen. Uudessa kotipaikassani Kaliforniassa on onneksi lähes aina sininen taivas.

Keittiössä viihdyn tosi hyvin. Kun työ on tämmöistä abstraktia hommaa, niin on terapeuttista saada tehdä jotain konkreettista.

Voin hyvin, kun elämä on tasapainossa niin, että ehtii harrastaa ja on aikaa itselle. Pitää olla myös isoja tavoitteita, jotta pääsee koko ajan antamaan parhaansa. En ole varmaan koskaan voinut niin hyvin kuin viimeisimpinä vuosina.

Tätä neuvoa en aio noudattaa: ”Leikkaa tukka ja mene oikeisiin töihin.” Näin sanoi opinto-ohjaajani. Onneksi en kuunnellut.

Milka Alanen
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!