Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairauslomalla saa osallistua pikkujouluihin, sanoo lääkäri – ”Pikkujoulut voivat jopa edistää paranemista”

Hyvinvointi
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Pikkujouluihin osallistuminen voi jopa edistää paranemista
Pikkujouluihin osallistuminen voi jopa edistää paranemista Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Pikkujoulukausi ja flunssakausi kohtaavat. Saako sairauslomalla osallistua pikkujouluihin?

”Sairauslomaa kirjoitetaan, koska sairauden hoito vaatii töistä poissaoloa tai sairauden takia ihminen ei pysty tekemään työtä. Harvoin ihmisen työ liittyy pikkujouluihin, joten jos juhliminen ei haittaa paranemista, niin pikkujouluihin osallistumiseen ei ole mitään esteitä. Sairausloma ei ole ulkonaliikkumiskielto”, työterveyshuollon erikoislääkäri Kari-Pekka Martimo vastaa.

”Kaksi suurinta syytä sairauslomiin ovat mielenterveysongelmat ja liikuntaelinongelmat. Molemmissa tapauksissa pikkujouluihin osallistuminen voi jopa edistää paranemista.”

Saako sairauslomalla juoda alkoholia?

”Edellä mainittu koskee myös alkoholin käyttöä. Tietyt lääkkeet ja sairaudet ovat sellaisia, että alkoholia suositellaan vain kohtuudella tai ei ollenkaan. Jos flunssaan on määrätty antibioottia, niin alkoholin kanssa pitäisi olla varovainen. Kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa.”

Entä jos sammuu sairauslomalla pikkujouluissa?

”Jos sammuu sairauslomalla, se voi haitata sairaudesta toipumista. En voi suositella terveillekään kohtuutonta alkoholin käyttöä. Ennen sammumista tulee ehkä tehtyä tai sanottua asioita, jotka eivät ole irtisanomisperuste, mutta kuitenkin loukkaavia tai muita kiusaavia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!