Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koiraperheiden lapsia ahdistaa vähemmän kuin muita, kertoo tutkimus

Hyvinvointi
 
Johan Saarela
Vuorovaikutus kiltin koiran kanssa vähentää lapsen ahdistuneisuutta.
Vuorovaikutus kiltin koiran kanssa vähentää lapsen ahdistuneisuutta. Kuva: Johan Saarela

Lemmikkikoira vähentää lapsen ahdistuneisuutta, kertoo Yhdysvalloissa tehty tutkimus.

Koiraperheiden lapset ovat vähemmän ahdistuneita kuin koirattomien, kertoo New Yorkin Bassettin lääketieteellinen keskus, jonka tekemästä tutkimuksesta kertoi Medical News Today.

Vuorovaikutus kiltin koiran kanssa laski lasten stressihormonin eli kortisolin tasoa ja vapautti oksitosiinia, joka lisää mielihyvän tunnetta.

Tutkimuksen kohteena oli 643 lasta, joita seurattiin puolentoista vuoden ajan. Iältään he olivat 4–10-vuotiaita, keski-ikä oli 6,7 vuotta. Noin puolet lapsista oli poikia ja puolet tyttöjä, ja 58 prosentilla lapsista oli perheessään koira.

Tutkijat seurasivat lasten terveyttä tietyin mittarein. Myös vanhemmat täyttivät säännöllisesti kyselyn, jossa kysyttiin lasten painon kehityksestä, mielenterveydestä, fyysisestä aktiivisuudesta sekä ajasta, jonka lapsi käytti kännykän, tietokoneen ja television parissa.

Tutkijat havaitsivat, että koiraperheiden lapset eivät keskimäärin poikenneet koirattomien perheiden lapsista painoindeksinsä, fyysisen aktiivisuutensa eivätkä sähköisten laitteiden kanssa viettämänsä ajan suhteen.

Sen sijaan lasten ahdistuneisuudessa oli merkittävä ero: Koiraperheiden lapsista vain 12 prosentilla havaittiin ahdistuneisuutta, kun taas koirattomien perheiden lapsista ahdistuneita oli 21 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!