Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miehillä on parempi suuntavaisto ja testosteronilla voi olla tekemistä asian kanssa, väittää tutkimus

Hyvinvointi
 
Sami Kilpiö
Norjalaistutkimuksessa miehet onnistuivat suorittamaan puolet enemmän virtuaalisia suunnistustehtäviä kuin naiset.
Norjalaistutkimuksessa miehet onnistuivat suorittamaan puolet enemmän virtuaalisia suunnistustehtäviä kuin naiset. Kuva: Sami Kilpiö

Tippa miessukuhormoni testosteronia kielen alle auttoi naisia selviytymään hieman normaalia paremmin suunnistustehtävästä. Tämän huomasivat Norjan teknillisen yliopiston NTNU:n tutkijat tekemässään kokeessa.

Tutkijat halusivat selvittää, voiko sukuhormoni vaikuttaa siihen, että miehet pärjäävät yleensä naisia paremmin suunnistusta vaativissa tehtävissä.

Tutkijat teettivät 18 miehelle ja 18 naiselle suunnistustehtäviä virtuaaliympäristössä. Miehet onnistuivat suorittamaan puolet enemmän tehtäviä kuin naiset.

Magneettikuvista tutkijat näkivät, että miehet käyttivät suunnistaessa enemmän hippokampusta, kun taas naiset käyttivät aivojen etuosia. Miehet myös valitsivat enemmän oikoteitä ja suunnistivat ilmansuuntien avulla.

Tutkimuksen toisessa osassa tutkijat teettivät samat tehtävät 42 naiselle, joista puolet saivat tipan testosteronia kielen alle. Vaikka ratkottujen suunnistustehtävien määrä ei noussut, tutkimusta johtaneen Carl Pintzkan mukaan testosteronia saaneilla naisilla oli labyrintin pohjapiirros paremmin hallussa ja he navigoivat entistä paremmin ilmansuuntien avulla.

Tutkimuksesta kertoi Medical News Today.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!