Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksin asuvat pysyvät hoikempina – parisuhde lihottaa sekä miehiä että naisia

Hyvinvointi
 

Yksin asuvat ihmiset ovat hoikeampia ja hallitsevat painonsa paremmin kuin parisuhteessa elävät, kertoo uutistoimisto CNN ennakkotietona tammikuussa julkistettavasta Washingtonin yliopiston tutkimuksesta. Tutkimus julkaistaan tammikuussa Journal of Family Issues -lehdessä.

Yksinelävän myönteiseen painoindeksiin ei vaikuta se, onko ihminen eronnut tai onko avioliitto jäänyt solmimatta.

Aviossa tai kumppanin kanssa elävät myös sairastuvat tutkimuksen mukaan todennäköisemmin diabetekseen, sydänsairauksiin ja joihinkin syöpiin. Nämä nostavat heidän kuolleisuuslukujaan.

Sosiologi Jay Teachmanin tutkimus Washingtonin yliopistossa perustuu kolmentuhannen osallistujan aineistoon. Heitä seurattiin kaksikymmentä vuotta. Tutkimuskohteena olivat paino, siviilisääty ja erot.

Tutkimuksessa vertailtiin osallistujien painoindeksejä teinivuosista noin neljäänkymmeneen ikävuoteen saakka. Paino putosi väliaikaisesti avioeron jälkeen. Teachman uskoo, että taustalla on stressireaktio. Yleisesti ottaen yhdessä elävät pariskunnat ovat Teachmanin mukaan lihavampia, koska he todennäköisesti jakavat ateriansa ja valmistavat yhdessä ruokaa. Sinkkujen hoikkuuteen vaikuttavat tutkijan mukaan myös esimerkiksi ulkonäköpaineet.

Ihonvärin vaikutusta painoon tutkiessaan Teachman huomasi, että mustaihoisten naisten paino nousee nopeammin kuin valkoihoisten. Sukupuolten välisessä vertailussa tutkimuksessa kävi ilmi, että sekä miesten että naisten paino vaihtelee siviilisäädyn muuttuessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!