Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihminen kehittyi apinoita tehokkaammaksi nukkujaksi

Hyvinvointi
 

Ihmiset tarvitsevat vähemmän unta kuin ihmistä lähinnä olevat lajit eläinkunnasta. Uuden tutkimuksen mukaan salaisuus piilee siinä, että ihmiset ovat eläimiä tehokkaampia nukkujia.

Duken yliopistossa Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa oli ihmisten lisäksi mukana satoja nisäkkäitä, joista 21 lajia oli kädellisiä, muun muassa simpansseja, orankeja ja paviaaneja.

Tutkimus osoitti, että ihmiset tarvitsevat melko vähän unta, keskimäärin seitsemän tuntia vuorokaudessa, kun taas esimerkiksi eräät häntäapinoihin kuuluvat makakilajit nukkuvat neljästätoista tunnista seitsemääntoista tuntia vuorokaudessa.

Ihmisen uni on tehokkaampaa kuin eläinten, koska ihminen viipyy lyhyemmän ajan kevyessä unessa ja virkystyy unen syvissä vaiheissa. Tutkimuksen mukaan REM-unijaksot ovat ihmisellä neljäsosa koko yöunesta. Monilla apinalajeilla REM-unta on vain viisi prosenttia vuorokauden unimäärästä.

Antropologi David Samson luonnehtii ihmisen unen laatua ainutlaatuiseksi Science Daily -verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!