Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Psykologi: Älä tee uudenvuodenlupausta, jos et usko onnistumiseen

Psykologisessa mielessä on haitallista saada epäonnistumisen kokemuksia. Jos ei ole motivaatiota elämäntapamuutokseen, ei sitä kannata yrittää.

Hyvinvointi
 

Miksi? Uudenvuoden aikaan on tapana tehdä lupauksia. Yksi aikoo laihduttaa, toinen lopettaa tupakoinnin, kolmas alkaa kuntoilla.

Moni lipsuu lupauksestaan ja pian taas syö sokeria, tupakoi ja makoilee sohvalla. Olo on kahta kauheampi, kun tuli luvattua, mutta lupausta ei saanutkaan pidettyä.

Miten? Psykologisessa mielessä on haitallista saada epäonnistumisen kokemuksia. Jos ei ole motivaatiota elämäntapamuutokseen, ei sitä kannata yrittää.

Jos ei itsekään usko onnistumiseen ja koko muutos tuntuu vastenmieliseltä, on parempi antaa asian olla. Jos alkaa väärässä mielentilassa muuttaa elämäänsä, on jo virittänyt itselleen epäonnistumisansan, johon vielä lankeaa.

Elämässä voi olla monia tekijöitä, joiden vuoksi elämäntapamuutoksen tekeminen on hankalaa. Jos on muutto tulossa, avioero vireillä ja selkä kroonisesti kipeä, ei ehkä ole voimia aloittaa erikoisruokavaliota, joka vaatii paljon suunnittelua ja motivaatiota.

Jossain elämäntilanteessa voi olla parempi, ettei yritä tehdä suurta muutosta vaan keskittyy pieniin korjauksiin. Sekin voi riittää tavoitteeksi, että pysäyttää painonnousun tai alkaa täyttää puolet lautasestaan salaatilla.

Vinkin antoi elämäntapamuutoksiin perehtynyt erikoispsykologi Teemu Ollikainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!