Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikäsi määrittää, hyödyttääkö terveyttäsi ystävyyssuhteiden määrä vai laatu

Tutkimuksessa selvisi, että kaveripiiri ja hyvät sosiaaliset taidot suojaavat sairauksilta yhtä hyvin kuin terveellinen ruokavalio tai liikunta

Hyvinvointi
 

Kiinnostaako kavereiden kanssa notkuminen enemmän kuin lenkille lähtö? Ei hätää! Tuore yhdysvaltalaistutkimus kertoo, että iso kaveripiiri ja hyvät sosiaaliset taidot suojaavat ihmisiä sairauksilta yhtä hyvin kuin terveellinen ruokavalio tai liikunta. Hyödyt ovat suurimmillaan nuorena ja vanhana, osoittaa Pohjois-Caroliinan yliopistossa tehty tutkimus.

Aiempien tutkimusten mukaan ne vanhukset, joilla on laaja tuttavaverkosto, elävät pidempään kuin yksinäiset vanhukset. Nyt on selvää, että sosiaaliset suhteet hyödyttävät terveyttä koko elämän ajan.

Ikä määrittää sen, kannattaako ystävyyssuhteissa panostaa määrään vai laatuun. Nuorilla ja vanhoilla paras terveyshyöty tulee mahdollisimman laajasta tuttavapiiristä. Teini-iässä nyrkkisääntö on seuraava: mitä enemmän kavereita ja mitä paremmat ihmissuhdetaidot nuorena, sitä terveempi elämä vanhana.

Keski-ikäiset hyötyvät ennen kaikkea laadusta: pari hyvää ystävää takaa terveemmän elämän tehokkaammin kuin liuta tuttavia, tutkimus kertoo.

Tutkimuksessa verrattiin sosiaalisia suhteita verenpaineeseen, vyötärönympärysmittaan, painoindeksiin ja yleiseen sairastelevuuteen. Kaikki edellä mainitut ovat suorassa yhteydessä muiden muassa riskiin sairastua sydäntauteihin, syöpään tai saada aivohalvaus.

Nuoria sosiaalinen elämä näytti suojaavan erityisesti keskivartalolihavuudelta. Toisaalta yksinäisyys näytti kasvattavan teini-ikäisten yleistä sairastumisriskiä yhtä paljon kuin liikunnan puute.

Tutkijoiden mukaan sosiaalisten suhteiden opettelu pitäisikin ottaa entistä enemmän huomioon kasvatuksessa. Ihmissuhdetaitojen opettelun tulisi olla yhtä tärkeää kuin terveellisten ruokailutottumusten ja liikunnan opettelun, tutkijat toteavat.

Tutkimus julkaistiin 4. tammikuuta Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä ja siitä kertoi Get healthy -sivusto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!