Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Baba Lybeck: Siivoojan palkkaaminen oli paras parisuhdetekoni

Baba Lybeck ihailee Aira Samulinia ja muistaa kirkossa isovanhempiaan. HS pyytää joka viikko tunnettua suomalaista täydentämään lauseita hyvinvoinnista.

Hyvinvointi
 

Yleisön edessä ujostuttaa ja usein jännittää, mutta olen oppinut hyödyntämään tunteet. Tärkeintä on ollut ymmärtää, että täydellinen esitys ei ole kiinnostava. Sanon aina ennen esiintymistä itselleni yhden sanan: ”auki”. Se muistuttaa läsnäolon merkityksestä.

Koulussa en osannut olla aamuisin hereillä. Ensimmäiset tunnit useimmiten nukuin luokan perimmäisessä rivissä. Tästä ei kuitenkaan aiheutunut mitään harmia, koska olin kiltti ja hyvä oppilas.

En ikinä uskaltaisi sukeltaa 35 metriin. Olen kokeillut tandem-sukeltamista, mutta se oli liian kivuliasta, koska korvani menivät lukkoon jo parissa metrissä. Korvaspesialisti sanoi, että en voisi koskaan sukeltaa kunnolla ahtaiden korvakäytävieni takia. Se harmitti, koska olen pitkään haaveillut sukeltamisesta.

Kun aamulla avaan silmäni, haluaisin heti sulkea ne uudestaan. Nukkuminen on parasta mitä tiedän. Käsittelen kaikki elämän murheet ja vastoinkäymiset nukkumalla.

En koskaan unohda käydä lenkillä.

Jään pois töistä siinä vaiheessa, kun uraudun ja tuntuu, että en opi enää mitään uutta. Heittäydyn työhön 110-prosenttisesti. Kun aloitin Radio Cityssä suoraan lukiosta tulleena, käytännössä asuin Lepakolla ensimmäiset kolme vuotta. Opin seuraamalla kokeneita radiotoimittajia, kuten Outi Poppia ja Njassaa.

Lasteni mielestä me vanhemmat olemme välillä tosi lapsellisia. Pelleillemme kovasti mieheni kanssa.

Liikun 8–12 tuntia viikossa. Tanssin ja harrastan triathlonia. Olen suorittanut kaksi kertaa täystriathlonin eli Ironmanin. Harrastan myös kahvakuulaa ja teen aamuisin joogasarjan herätäkseni.

Ihailen Aira Samulinia. Toivon, että pystyisin aina säilymään yhtä aktiivisena, elinvoimaisena ja liikkuvaisena kuin hän.

Netissä jumitan välillä somessa. Varsinkin Twitteriin jään jumiin, jos feedissä on paljon uutisia. Liikunta rajoittaa hyvällä tavalla somen käyttöäni.

Jos olisin ministeri, olisin pulassa. Politiikka ei kiinnosta urana, vaikka minua on monta kertaa pyydetty eri puolueiden ehdokkaaksi. En ole koskaan suostunut, enkä varmaan tule koskaan suostumaankaan. Olen sielultani toimittaja.

Keittiössä tykkään ajoittain olla martta. Säilön sieniä ja marjoja ja leivon leipää. Nykyään, kun lapset ovat muuttaneet pois kotoa, kotitöiden jakaminen on helppoa. Lasten ollessa pieniä ymmärsin ostaa siivoamisen ulkopuolelta. Se oli parisuhteen kannalta ehkä paras tekoni ikinä.

Kirkossa sytytän kynttilän ja muistan erityisesti isovanhempiani. Siivosin teininä monta vuotta heidän luonaan joka lauantaiaamupäivä, ja opimme tuntemaan toisemme hyvin. Se oli minulle varmasti paljon arvokkaampi kokemus kuin heille.

Uskon, mutta käyn harvoin kirkossa. Kuulun ortodoksiseen kirkkoon. Ortodoksisuus on elämänasenne ja tärkein henkinen perintöni.

Julkisuus on väistämätöntä, kun työskentelee televisiossa. Siirryin aikanaan Nelosen uutisista Ylelle toimitussihteeriksi, koska en enää halunnut olla julkisuudessa. Kun tarjous Uutisvuodon tuomarin pestistä tuli, keskustelimme perheen kanssa siitä, kestämmekö julkisuuden. Ei se ole ollut ollenkaan niin raskasta kuin pelkäsin.

Milka Alanen
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!