Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viljelen puheessa itseäni korostavia ilmaisuja, sanoo Jari Sarasvuo

Jos Jari Sarasvuo olisi nyt kaksikymppinen, hän keskittyisi opintoihin ja valitsisi lääketieteen. HS pyytää joka viikko tunnettua suomalaista täydentämään lauseita hyvinvoinnista.

Hyvinvointi
 
Jaana Rinne

Jos olisin kaksikymmentä, keskittyisin opintoihin. Minulla oli liian kova kiire perustaa ja elättää perhe. Tällä kokemuksella saisin itseni tajuamaan, että elämä kantaa vähäisemmillä tuloilla. Opiskelisin jotain muuta kuin kauppatieteitä. Ehkä lääketiedettä, sehän on kaikkien tieteiden synteesi. Jos nyt saisin antaa 20-vuotiaalle Jarille stipendin, antaisin sen lääketieteen opiskelemiseen maailman huipulla. Panostaisin neurologiaan, sillä aivot kiinnostavat.

Tanssijana olen villi. Häätanssina meillä oli rumba, ja sadan vieraan hämmästykseksi se meni hyvin. Kyllä sitä treenattiinkin. Kappale oli Samuli Edelmanin Jos tahdot niin, joka oli ainakin minun kyvyilleni vähän haastava. Koreografia sovitettiin kykyjeni rajoihin. Vapaasti tanssiessa tykkään tanssia itseni transsiin, kuin dervissi.

Paras urheilusaavutukseni on kunto, jonka saavutin 45-vuotiaana. Olin kestävä, ketterä ja aika vahva. Vedin tonnin sisäsoudun aikaan 3,23 ja perään kolmetoista leukaa ja 60 punnerrusta. Kirjoittaessani kirjaa istuin puoli vuotta. Kasvatin pakin, väsyin ja aloin pelätä. Nyt palkkasin valmentajan ja aloitan hänen johdollaan treenaamisen.

Olen laihduttanut joskus, mutta en enää koskaan laihduta, koska laihduttajat lihovat. Silloin, kun kevennän oman oloni vuoksi, pienennän annoskokoa panemalla puolet roskiin.

Nauran, kun jään kiinni omista kotkotuksistani, joista jo luulin irtautuneeni. Silloin tällöin huvittaa, kun huomaan, että taipumus tärkeilyyn on taas askeleen päässä.

Oloni tekee keveäksi kauniit ihmiset. Kauneus syntyy sielukkuudesta. Jos ihminen ei pihtaa eikä paisuttele itseään, se tekee hänestä kiinnostavan ja ihan älyttömän kauniin.

Viljelen puheessa liikaa sivistyssanoja ja itseäni korostavia ilmaisuja. Puheeni on helposti saastunut superlatiiveista ja huonosti kätketystä itsekehusta.

Rikoin lupaukseni Trainers’ House Oy:n työntekijöille. Heillä oli oikeus vahvempaan yrittäjään. Näkemyksellisyys on kirous, koska kun näkee vääjäämättömän lopputuloksen ennen muita, on vaarassa ryhtyä teeskentelemään työntekoa.

Viimeksi opin eilen soittaessani pastori Hilkka Olkinuoralle. Sain viisaalta sielunmajakalta neuvoja synnistä. Puolessa tunnissa sain arvokasta työnohjausta. Se oli lahja.

Minua kehutaan kyvystä sanoittaa monimutkaisia ja jopa ristiriitaisia asioita. Lapseni kehuvat minua hauskaksi. Tylsistyneenä torjun tylsyyttä hauskuuttamalla itseäni. Lapset tykkäävät siitä, että teen jotain kummallista. Vaimoni kehuu minua rakastamalla. Meillä ei väitetä, meillä näytetään.

Salainen paikkani on omassa saaressa. Siellä saan taantua lähes luolaihmiseksi. Toinen salainen paikkani on uuden kodin englantilainen kirjasto. Saatan nousta aamulla kaksi tuntia aikaisemmin saadakseni juoda kahvia kirjastossa ja lukea otteita eri kirjoista.

Rakastettuni on kestävä henkisesti ja fyysisesti. Hän kestää minua, ja sen vuoksi hänen kanssaan on kivaa. Elämä on aika paljon myös kestämistä.

Viimeiset sanani illalla ovat ”kiitos tästä päivästä”.

Milka Alanen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!