Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahdistaako maanantai? Tutkimuksen mukaan se näkyy kävelyssäsi

Hyvinvointi
 
Juha Metso
Kentin yliopiston tutkijat ovat todenneet, että estyneisyys ja ahdistuneisuus aktivoivat ihmisen oikean aivopuoliskon toimintaa tavalla, joka muuttaa hänen kävelytyyliään.
Kentin yliopiston tutkijat ovat todenneet, että estyneisyys ja ahdistuneisuus aktivoivat ihmisen oikean aivopuoliskon toimintaa tavalla, joka muuttaa hänen kävelytyyliään. Kuva: Juha Metso

Ahdistaako viikon alku? Katso tarkkaan minne kävelet. Kentin yliopiston tutkijat ovat todenneet, että estyneisyys ja ahdistuneisuus aktivoivat ihmisen oikean aivopuoliskon toimintaa tavalla, joka muuttaa hänen kävelytyyliään. Ahdistuneen ihmisen askel viettää vasemmalle.

Tutkimuksesta kertoi Science Daily.

Kentin yliopiston psykologian laitoksen tutkijat pyrkivät selvittämään, miksi ihmisten huomiokyky ei kohdistu tasaisesti tilaan ja ympäristöön.

Tutkimuksen kohteena oli 80 vapaaehtoista, oikeakätistä yliopisto-opiskelijaa.

Kokeen aluksi heidän yksilölliset luonteenpiirteensä ja mielentilansa tutkittiin psykologisella testillä. Sen jälkeen koehenkilöitä pyydettiin kävelemään kuuden metrin matka huoneessa silmät sidottuna kohti ennalta määrättyä kohdetta. Kukin koehenkilö toisti kävelyn 20 kertaa. Kävelyn aikana heidän aivotoimintaansa mitattiin teknisillä laitteilla.

Tutkijat havaitsivat, että aivopuoliskojen toiminnalla oli yhteys liikeratoihin. Oikean aivopuoliskon aktiivisuus liittyi ihmisen estoisuuteen ja vasemman avoimuuteen.

Estoiset tai ahdistuneet ihmiset olivat kokeessa taipuvaisia kävelemään vasempaan suuntaan. Se osoittaa tutkijoiden mukaan, että oikeassa aivopuoliskossaan on enemmän toimintaa kuin vasemmassa.

Kyseessä oli tutkijoiden mukaan ensimmäinen kerta, kun estoisuudella voitiin osoittaa yhteys oikean aivopuoliskon aktiviteettiin ja ihmisen liikeratoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!