Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maarit Hurmerinta: Vieläkin itkettää, kun muistelen dieettiäni

Laulaja Maarit Hurmerinta yritti laihduttaa raskauskilot pois rajulla menetelmällä. HS pyytää joka viikko tunnettua suomalaista täydentämään lauseita hyvinvoinnista.

Hyvinvointi
 
Jaana Rinne
Alanen Milka
Maarit Hurmerinnan, 62, ura laulajana alkoi Love Recordsille tarjotusta nauhoitteesta vuonna 1972.
Maarit Hurmerinnan, 62, ura laulajana alkoi Love Recordsille tarjotusta nauhoitteesta vuonna 1972. Kuva: Alanen Milka

Viljelen puheessa rumia sanoja. En kiroile lämpimikseni, vaan siihen on aina olevinaan hyvä syy.

Menetän malttini vain silloin, kun minua todella ärsytetään. Pelkään itseäni kun suutun! Temperamenttini lienee verenperintöä. Äitini Conchetta oli niin korkean tason draamakuningatar, että lapsena yritin itse olla mahdollisimman huomaamaton. Pyrin ottamaan vastoinkäymiset huumorilla, mutta joskus se ei vain onnistu.

Jos uskaltaisin, lähtisin vähän pidemmäksi aikaa Etelä-Amerikkaan, Brasiliaan ja Argentiinaan. Mutta en taida uskaltaa, sillä olen liian velvollisuudentuntoinen. Minulla on alituinen huoli perheestä ja freelancerina toimeentulosta.

Unohdan aina kaiken. Olen Hulda Huoleton. Pienenä menin aamutossuissa kouluun. Nykyään minulla on kotiavaimet kiinni käsilaukussa.

Milka Alanen

Salaa toivon lahjaksi uutta vihkisormusta. Olemme olleet Samin kanssa yhdessä yli 40 vuotta, ja sormukseni kuluu pian poikki. Salaa toivon myös pääseväni Roomaan. Käyn siellä niin usein kuin voin, ensimmäisen kerran 16 vuotta sitten. Kaupungille päästyäni aloin itkeä, koska minusta tuntui, että olin tullut kotiin.

Yleisön edessä syntyvä vuorovaikutus on yksi hienoimmista asioista tässä ammatissa. Se on maagista.

Minua kehutaan yllättävissä paikoissa. Eilen kaupan kassa nousi ja tuli halaamaan ja kiittämään lauluista. Valtionpalkinnon saamisen jälkeen olen saanut ventovierailta niin paljon niin koskettavia kehuja, että niistä tulee kyynel silmään.

Voin hyvin, kun perhe voi hyvin ja olemme terveitä. Musiikin tekeminen on hyvinvoinnilleni niin tärkeää, että vain harvat asiat menevät sen edelle. Pienen vauvan äitinä en säveltänyt, mutta kuuntelin musiikkia ja lauloin kehtolauluja.

Salainen paikkani on metsässä. Siellä olen kaikkein onnellisin. Kävelen Sipoon korvessa. Syksyisin käyn sienessä, mutta sienestän samoin kuin kalastan: en välitä niinkään saaliista vaan metsässä kävelemisen meditaatiosta. Kotiin palatessani olen uusi ihminen.

Paras urheilusaavutukseni on tyydytys, jota tunnen ruumiin rääkkäämisen jälkeen. Tykkään pyöräilystä. Joskus teen himolenkkejä: ajan Hiekkaharjusta Helsinkiin. Olen harrastanut todella rankkaa itsemurha-aerobicia ja käynyt kuntosaleilla, mutta pyöräily on minun juttuni.

Tanssijana en halua esiintyä. Kerran luulin, että minut oli pyydetty keikalle laulamaan, mutta jouduin yllättäen opettelemaan tanssimista. En nauttinut siitä.

Olen laihduttanut kerran ikimuistettavan kamalalla tavalla. Halusin päästä eroon synnytyskiloista, joten otin yhteyttä Vantaan kaupungin ravintoasiantuntijaan. Hän lähetti minulle ruokaohjeet, joiden mukaan sain syödä 1 200 kilokaloria päivässä. Vieläkin itkettää muistellessani, kuinka nälkäinen olin.

Jos kuolisin nyt, toivoisin, että kaikki voisivat muistella minua suhteellisen lämpimin ajatuksin.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!