Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välipaloja voi syödä vaikka kaksikin lounaan ja päivällisen välissä

Ennen kuntoilua kannattaa tankata, mutta ei liian raskaasti.

Hyvinvointi
 
HS
Sergey Galushko
Ruokailurytmi kannattaa mitoittaa niin, että syö kunnolla pari tuntia ennen liikuntasuoritusta.
Ruokailurytmi kannattaa mitoittaa niin, että syö kunnolla pari tuntia ennen liikuntasuoritusta. Kuva: Sergey Galushko

Kiireinen miettii, kannattaako syödä juuri ennen jumppaa, vai tehdä treeni nälkäisenä ja syödä vasta sen jälkeen. Miten on, kuntoklubi Foreverin palvelukoordinaattori Matti Tuominen?

”Terveellinen ruokavalio lähtee säännöllisestä ruokailusta: on suositeltavaa syödä kolmen neljän tunnin välein. Itse suosittelen kahta välipalaa lounaan ja päivällisen välissä.

Ruokailurytmi kannattaa mitoittaa niin, että syö kunnolla pari tuntia ennen liikuntasuoritusta, jolloin keho ehtii hyödyntää energiavarastoja. Ennen jumppaa voi nauttia välipalana vaikka banaanin ja raejuuston ja treenin jälkeen esimerkiksi rahkan ja omenan.

Välipaloista on tärkeää saada niin hiilihydraatteja kuin proteiiniakin, jotta lihaksiston kehitys ja palautuminen olisi tehokasta.

Raskaasti ei kannata syödä, koska silloin verensokeri nousee liian korkealle ja tulee huono olo. Jos ei taas syö mitään ennen jumppaa, ei ole energiaa liikkua, eli treenin teho ja hyöty kärsivät. Silloin saattaa myös sortua helpommin epäterveelliseen pikaruokaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!