Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat: Ihmisen pituudella on yhteys sairausriskeihin

Hyvinvointi
 
Pertti Nisonen
Tutkijat olettavat, että pituuskasvulla on yhteyksiä tiettyihin sairauksiin.
Tutkijat olettavat, että pituuskasvulla on yhteyksiä tiettyihin sairauksiin. Kuva: Pertti Nisonen

Tutkijoiden mukaan ihmisen pituuskasvulla on yhteyksiä tiettyihin sairauksiin, kertoo Science Daily -sivusto.

Saksalaiset ja amerikkalaiset tutkijat esittävät, että pitkillä ihmisillä on pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja kakkostyypin diabetekseen kuin lyhyillä. Sen sijaan pitkien ihmisten syöpäriski kasvaa.

Sydäntauteihin ja diabetekseen erikoistunut saksalaistutkija Norbert Stefan sanoo, että pitkät ihmiset ovat herkempiä insuliinin tuotannolle, ja heidän maksansa rasvaprosentti on pienempi kuin lyhyiden ihmisten. Hänen mukaansa tämä selittää pitkien ihmisten vähäisempää riskiä sydän- ja verisuonitaudeille ja diabetekselle.

Pitkien ihmisten riski sairastua syöpiin, erityisesti rintasyöpään, suolistosyöpään ja melanoomaan, kasvaa tutkijoiden oletuksen mukaan, koska solujen kasvu on pysyvästi aktiivista.

Tutkijat ovat pohtineet muun muassa ruokavalion merkitystä pituuskasvuun ja tiettyihin sairauksiin. Heidän havaintojensa mukaan kehon rasvaprosentilla ei ollut olennaista merkitystä kuolleisuuteen. Kirjoittajat epäilevät, että pituuskasvuun vaikuttaa kaloripitoinen, runsaasti eläinproteiinia sisältävä ruoka kasvun eri vaiheissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!