Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirja opettaa tutut lankut, kyykyt ja rutistukset

Hyvinvointi
 
Riku Aalto, Kalle Kotiranta, Mikko Niiranen: Pudota painoa ja hanki lihaksia. Docendo. 152 s. 26,90 e.
Riku Aalto, Kalle Kotiranta, Mikko Niiranen: Pudota painoa ja hanki lihaksia. Docendo. 152 s. 26,90 e.
Mikä?

Pudota painoa ja hanki lihaksia on opas kotikuntoilijalle. Kirjan alku käsittelee perusasioita painonpudotuksesta: esimerkiksi säännöllisesti pitää syödä ja kuitua ei sovi unohtaa.

Toinen puoli kirjasta on omistettu lihaksille. Selväksi tehdään, mitä tarkoittaa toisto, sarja ja vastus sekä miten eroavat toisistaan paikka-, kierto- ja lihaspariharjoittelu.

Kirjassa esitellään lämmittelyliikkeitä ja venytyksiä. Lisäksi on kuusi liikepankkia, joista voi koota erilaisia ohjelmia. Liikkeitä on treenaamiseen oman kehon painolla, käsipainoilla, jumppapallolla, gymstickillä ja kepillä. Esittelyssä on myös crossfit-liikkeitä.

Toimiiko?

Oman kehon painolla tehtävään liikepankkiin kuuluu 20 liikettä. Niistä tulisi valita yhdelle kerralle 6–8, kuten kirjan loppupuolella opastetaan.

Eri puolille kirjaa pitää muutenkin kurkistella, että selviää, montako sarjaa olisi hyvä tehdä ja kuinka monta toistoa tulisi olla sarjassa.

Liikkeet esitellään selkeästi kuvien kanssa. Paljon on tuttua, kuten lankku, askelkyykky ja vatsarutistus. Tähtikyykky on sentään uusi tuttavuus.

Kenelle?

Kotikuntoilusta innostuneille. Kirja sopii etenkin aloittelijoille. Kuitenkin myös kokenut kuntoilija saa ideoita, miten käyttää vieraampia välineitä tai millainen voisi olla koti-crossfit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!