Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirja-arvio: Perusoppia ravitsemuksesta liikkujalle ja laihduttajalle

Kokkaa, liiku ja nauti on opas terveellisestä perusruuasta ja kuntoilusta kiinnostuneille.

Hyvinvointi
 
Mikko Rinta, Teresa Välimäki: Kokkaa, liiku ja nauti. Fitra. 192 s. 25,90 e.
Mikko Rinta, Teresa Välimäki: Kokkaa, liiku ja nauti. Fitra. 192 s. 25,90 e.
Mikä?

Kokkaa, liiku ja nauti on opas terveellisestä perusruuasta ja kuntoilusta kiinnostuneille. Kirja on yhdistelmä ravitsemusopasta ja ruokakirjaa.

Kirjan alkuosassa käydään läpi terveellisen ruokavalion perusteita. Lukijalle kerrotaan koulukirjamaisen tarkasti, mitä ovat laadukkaat hiilihydraatit ja rasvat ja kuinka valita sopiva proteiinilähde.

Kirjan keskiosa on tietopaketti siitä, kuinka sekä laihduttajat että aktiiviliikkujat voivat huolehtia riittävästä energiansaannista.

Loppuun on koottu yksinkertaisia ja arkireseptejä aamu-, ilta- ja välipaloihin, lounaisiin ja illallisiin. Niistä voi koota kirjan neuvoilla omaan aktiivisuuteen sopivia ruokavalioita.

Toimiiko?

Kirjassa on annettu paljon tilaa ravitsemuksen perusasioille. Jos nämä tuntuvat itsestäänselvyyksiltä, perehtynyt lukija voi saada iloa taulukoista, joihin on koottu tietoa esimerkiksi eläinkunnan tuotteiden rasvahappokoostumuksista ja eritasoisista proteiininlähteistä.

Kirja ei sorru hötkyilyyn tai esittele oikoteitä onneen. Esimerkiksi ravintolisistä puhuttaessa kirjoittajat muistuttavat, että monet vitamiiniensyöntiin kannustavat tutkimukset eivät ole luotettavia.

Kenelle?

Ihmiselle, joka haluaa ymmärtää terveellisen ruokavalion perusteet. Ei ruokatrendien aallonharjalla ratsastaville tai silmää hivelevistä ruokakuvista kiinnostuneille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!