Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ostan ostoskanavalta mitä vain, sanoo näyttelijä Martti Suosalo

Martti Suosalo huijasi käyneensä talonmieskurssin ja joutui korjaamaan vessanpönttöä. HS pyytää joka viikko tunnettua suomalaista täydentämään lauseita hyvinvoinnista.

Hyvinvointi
 
Jaana Rinne

Oloni tekee keveäksi vahingossa eteen tuleva vapaa-aika esimerkiksi silloin, kun olen luullut, että on esitys, eikä olekaan. Olen kohottanut itseni valmiiksi ponnistukseen fyysisillä ja henkisillä harjoitteilla, mutta minun ei tarvitsekaan ponnistaa. Yhtäkkiä on aikaa leijailla ilmassa ja katsella ympärilleen.

Viimeksi opin laskemaan yläasentoon juuttuneen penkin alas pikkubussissa. Toimiessani Kalliossa talonmiehenä 1990-luvulla opin, että kaiken voi oppia. Valehtelin käyneeni perehdyttämiskurssin talonmieheksi, jotta saisin asunnon. Minua pyydettiin korjaamaan vuotava vessanpönttö. Mentyäni vanhan herran asuntoon en osannut avata edes pytyn vesisäiliön kantta. Siirtelin, kääntelin ja katselin, kunnes löysin nupin alta pienen ruuvin. Pikkuhiljaa homma eteni, kunnes tajusin, että koko sisällä oleva systeemi pitää vaihtaa. Saatuani putkifirmasta koko höskän mukaani, luin tarkasti ohjeet ja korjasin pöntön.

Viljelen puheessa käytännön ohjeita. Lähestyn asioita konkreettisesti, en filosofisesti.

Suutun vähintään kaksi tai kolme kertaa päivässä. Minulla on viiden hengen perhe, jonka muodostavat hyvin kovaääniset ja voimakastahtoiset ihmiset. Lapsuudenkodissani ei juurikaan riidelty. Sen vuoksi minut opetti suuttumaan ja raivostumaan Jouko Turkka. Minun ruodossani Turkalta opittu suuttuminen näyttää aika humoristiselta.

Minua kehutaan ja haukutaan julkisesti. Olen tottunut siihen 30 vuoden aikana, joten en ota kehuja omaksi ansiokseni, enkä soimaa haukuista itseäni. Parhaimmillaan kritiikeistä voi jotain oppiakin, mutta yleensä ne on tarkoitettu lukijoille. Lapset kehuvat minua maailman parhaaksi isäksi. Se tuntuu kivalta.

Salainen paheeni liittyy sokeriin. Se piristää hetkellisesti, mutta ilman sitä vireyteni on tasaisempi. Elimistöni kuluttaa paljon energiaa ja halajaa selvästi makeaa. Sen vuoksi olen vaihtanut sokerin hunajaan. Sitä laitan kahviinkin.

Uskon mihin tahansa. Ostan ostoskanavalta mitä vain. Kerran ostin kalliit homeopaattiset lääkkeet, koska sain kahvilassa tuntemattomalta ihmiseltä hiivasyndroomadiagnoosin.

Jääkaapilla käyn usean kerran päivässä. Aukaisen ja suljen jääkaapin oven ottamatta mitään. Kyseessä lienee arkaainen toiminta, halu tarkistaa, ettei ruokavarasto ole tyhjä.

Eksyn usein ajatuksiini niin, etten muista mitä olen tekemässä. Harhailevien ajatusten takia en lue. Ajatukseni alkaa yleensä harhailla jo muutaman lauseen jälkeen, ja 15 sivua luettuani en muista lukemastani mitään. Koulunkäyntini jäi ajatusten harhailun takia vaatimattomaksi.

Vartaloni kaunein kohta on nilkat. Ne ovat sirot linnunnilkat. Nöyrä ihminen katselee omia nilkkojaan.

Tanssijana olen innokas. Teen arjen askareita pyörähdellen. Tiskikoneen tyhjentämisestä tanssinumeron.

Jos kuolisin tänään, yrittäisin tehdä kaikki käytännön asiat helpoiksi omaisille. Toivottavasti ehtisin tehdä elintenluovutustestamentin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!