Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalais­kaunottaret neuvovat, kuinka saavuttaa juoksutavoitteensa

Kirjassa annetaan ohjeet myös laihdutukseen juoksun avulla.

Hyvinvointi
 
Jessica Almenäs, Lovisa Sandström: Jokanaisen juoksukirja. Minerva. 191 s. 25,80 e.
Jessica Almenäs, Lovisa Sandström: Jokanaisen juoksukirja. Minerva. 191 s. 25,80 e.

Mikä? Jokanaisen juoksukirja on treeniopas juoksuharrastajalle tai harrastuksesta haaveilevalle. Kirjassa annetaan eritasoisille juoksijoille yksityiskohtaiset juoksuohjelmat 5, 10, 21 ja 42 kilometrin tavoitematkoille. Lyhin tavoite on tarkoitus saavuttaa viidessä viikossa. Maratonmatkan treeniohjelma kestää vuoden.

Juoksutekniikkaa ja juoksijan ruokavaliota käsitellään kirjassa melko kevyesti, juoksijan lihaskuntoharjoitteluun taas perehdytään kunnolla kuvallisten ohjeiden ja liikkeitä yhdistävien treeniohjelmien kautta.

Kirjan erikoisuus on raskaana oleville tai juuri synnyttäneille annetut juoksuvinkit sekä laihduttaminen juoksun avulla. Siihen tarkoitetuilla ohjeilla ei tavoitella parempaa juoksusuoritusta vaan energiankulutuksen lisäämistä.

Kirjan loppuun on koottu kuvalliset ohjeet juoksijan liikkuvuusharjoituksiin.

Toimiiko? Jokainen eritasoinen treeniohjelma sisältää kolme lenkkiä viikossa. Niille, joiden arki tuntuu kiireiseltä, voi olla helpottavaa, ettei lenkillä tarvitse näiden juoksuintoilijoiden mukaan olla melkein joka ilta, vaikka juoksisikin tavoitteellisesti.

Niin kuin kunnon juoksukirjassa kuuluukin, juoksuohjelmat ovat yksityiskohtaisia aina juoksuvauhtia ja intervallien pituuksia myöten. Ohjelmien tarkka seuraaminen vaatii kuitenkin sitä, että ohjelmoi intervallit ja tauot aktiivisuusrannekkeeseen tai treenimobiilisovellukseen.

Kirjan ovat kirjoittaneet innokkaat juoksuharrastajat personal trainer Lovisa Sandström ja tv-juontaja Jessica Almenäs. On makuasia, ovatko ruotsalaiskaunottarien viehättävät treenikuvat omiaan lisäämään juoksumotivaatiota vai alemmuuskompleksia.

Kenelle? Nimikin sen kertoo: joka naiselle. Kirja palvelee parhaiten vasta-alkajaa tai kehittymisestä haaveilevaa arkijuoksijaa. Kokeneet maratoonarit ovat luultavasti kuulleet samat opit ennenkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!