Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelijä Minka Kuustonen: Koulussa en osannut lukea ääneen

Minka Kuustosen halu näytellä nousi lukihäiriön aiheuttamasta pelosta. Juttusarjassa tunnetut suomalaiset täydentävät lauseita hyvinvoinnista.

Hyvinvointi
 
Alanen Milka
Minka Kuustonen, 30, on näytellyt muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja tv-sarjoissa, kuten Nymfit ja Tellus. Viimeisin roolityö on päärooli elokuvassa Onnenonkija.
Minka Kuustonen, 30, on näytellyt muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja tv-sarjoissa, kuten Nymfit ja Tellus. Viimeisin roolityö on päärooli elokuvassa Onnenonkija. Kuva: Alanen Milka

Löysin näyttelemisen koulun ilmaisutaidon kerhossa. Olen aina leikkinyt paljon ja tehnyt siskoni Iinan kanssa esityksiä. Leikimme barbeilla varmaan yläasteelle asti. Ilmaisutaidon kerhossa sain jatkaa leikkimistä ja koin tulevani hyväksytyksi ja näkyväksi.

Keittiössä rakastan kokkailla. Etsin ruokablogeista hyviä reseptejä. Uusin herkkuni on paahdetut ruusukaalit.

Viimeksi opin tekemään spagaatin. Aloin tammikuussa harrastaa kung fua, koska halusin kehittää taistelutaitojani, jos vaikka saisin toimintaroolin. Tunneilla venytellään paljon ja pitkään, ja venytyksessä olen alkanut päästä spagaattiin asti.

Kun aamulla avaan silmäni, olen onnellinen. Rakastan aamuja. Usein en malta nukahtaa, kun odotan niin sitä, että pääsen keittämään aamupuuroa. Menen usein jo kymmeneltä nukkumaan.

Siskoni Iina on paras ystäväni ja tärkein peilini. Olen aina ihaillut Iinaa, ja usein minun on saatava samanlaisia vaatteita ja tavaroita kuin hänellä on. Muutama vuosi sitten hankin samaa hajuvettä. En uskaltanut sanoa siitä, mutta Iinan kaverit ihmettelivät että hän tuoksuu ”ihan Minkalle”. Lupasin, etten hanki enää samaa hajuvettä! Nykyään pyrin olemaan irrallisempi. Riittää, että kuulen hänen lattiansa narinan, sillä asun Iinan alapuolella. Tämä kuulostaa ihan siltä, että olen Iinan stalkkeri, hah hah!

Kun suutun, yritän purkaa sen mahdollisimman nopeasti. Olen huono sallimaan itselleni negatiivisia tunteita. Suuttumista olen opetellut vasta aikuisena. Jos suuttumuksen purkaa heti, se menee myös nopeasti ohi.

Jos olisin mies, minua kiinnostaisi tietää, ajateltaisiinko minusta helpommin, että olen älykäs. Minusta on ihanaa, että saan olla nainen. Nuorempana en kokenut niin: Teatterikouluaikaan kaikki vain pyörivät verkkareissa ja yrittivät häivyttää sukupuolensa.

Koulussa en osannut lukea kunnolla ääneen. Takeltelin ja jännitin, koska minulla on lukihäiriö. Halu esiintyä on lähtenyt halusta mennä sitä pelkoa päin.

En ikinä uskaltaisi hypätä benji-hyppyä. Mutta jos saisin roolin, jossa pitää hypätä, tekisin sen. Pyrin aina kohtaamaan pelkoni, ja haluan tehdä mahdollisimman monet stunttini itse. Tv-sarja Tellusta varten opettelin pyöräilemään portaita alas. Siihen meni monta kuukautta, koska minulla on niin vahva itsesuojeluvaisto.

Jos olisin pääministeri, kaikilla ihmisillä olisi samat oikeudet ja rajat olisivat auki sotaa tai huonoja elinoloja paossa oleville. Myöskään huonosti valmisteltu uusi freelancereiden työttömyysturvalaki ei olisi mennyt läpi.

En ole koskaan osannut matkustaa yksin, tylsistyn heti. Yhdessä jakaminen on parasta.

Treenatessa inhoan väsymystä ja treeniä rajoittavia tekijöitä. Pyrin aina treenaamaan täysillä. Olen yrittänyt oppia, että paras suoritus voi riippua päivästä. Joogassa on mielestäni hyvä filosofia: aina ei tarvitse pyrkiä ääriasentoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!