Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat löysivät onnellisuusgeenin

Tutkimus voi tuoda lisää tietoa myös geenien yhteydestä masennukseen, jota pidetään yhtenä nykylääketieteen suurimmista haasteista.

Hyvinvointi
 

Tutkijat ovat ensimmäistä kertaa onnistuneet paikantamaan geenimuunnoksen, jonka he uskovat olevan yhteydessä onnellisuuteen.

Texasin Houstonin yliopiston lääketieteen tiedekunnan vetämässä laajassa tutkimushankkeessa oli mukana 190 tutkijaa 17:stä eri maasta ja siitä kertoo Medical News Today.

Nature-tiedelehdessä julkaistu tutkimus kattoi yhteensä 298 000 ihmisen perintötekijät sisältävän tietokannan. Tutkijat etsivät aineistoista geenimuunnoksia, joilla oli yhteys kantajansa onnellisuuden ja hyvänolon tunteisiin, masennukseen ja neuroottisuuteen. He löysivät kolme onnellisuuteen, kaksi masennukseen ja 11 neuroottisuuteen liittyvää geenimuunnosta.

Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että ihmisten onnellisuuden ja hyvinvoinnin kokemukset ovat erilaisia ja erot saattavat liittyä perintötekijöihin.

Tutkijat muistuttavat kuitenkin, että koko totuus ihmisen onnellisuudesta ei ole geeneissä. Myös ympäristötekijöillä on oma vaikutuksensa.

Geenitutkimus voi kuitenkin tutkijoiden mukaan auttaa ymmärtämään miksi jotkut ihmiset voivat olla biologisesti alttiimpia tuntemaan onnea tai masennusta.

Tutkimusta pidetään läpimurtona ja lupaavana alkuna geenimuunnosten paikallistamisessa. Tulevaisuudessa tutkijat toivovat saavansa lisää tietoa myös geenien yhteydestä masennukseen, jota pidetään yhtenä nykylääketieteen suurimmista haasteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!