Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat keräsivät unitietoa: Hollantilaiset nukkuvat enemmän kuin japanilaiset, mutta keski-ikäiset miehet kaikkein vähiten

Hollantilaiset menevät nukkumaan lähes tuntia aikaisemmin kuin ihmiset Singaporessa ja Japanissa, paljastaa unidatatutkimus. Naiset saavat keskimäärin enemmän unta kuin miehet.

Hyvinvointi
 

Hollantilaiset menevät nukkumaan lähes tuntia aikaisemmin kuin ihmiset Singaporessa ja Japanissa, paljastaa unidatatutkimus. Naiset saavat keskimäärin enemmän unta kuin miehet.

Michiganin yliopiston tutkijat julkaisivat vuonna 2014 älypuhelinsovelluksen nimeltä Entrain, jonka on tarkoitus auttaa aikaerorasituksesta toipumista. Sovelluksen käyttäjät saivat valita, haluavatko jakaa unidatansa tutkijoille.

Riittävän moni halusi. Sen perusteella tiedetään nyt esimerkiksi, että ihmiset jotka ovat viettäneet eniten aikaa luonnollisessa auringonvalossa ovat taipuvaisia menemään aikaisemmin nukkumaan.

Tutkimusdatasta 45 prosenttia kerättiin yhdysvaltalaisilta käyttäjiltä, ja Euroopasta tuli noin 15 prosenttia datasta. Australialaisten dataa oli noin yhdeksän prosenttia ja Kanadasta viisi prosenttia. Kiina, Japani ja Singapore edustivat noin viittä prosenttia datasta.

Tämän ansiosta tiedetään nyt, että hollantilaiset nukkuvat keskimäärin kahdeksan tuntia ja 12 minuuttia, japanilaiset ja singaporelaiset seitsemän tuntia ja 24 minuuttia. Japanilaiset heräävät aikaisemmin kuin espanjalaiset, ja menevät myös aikaisemmin nukkumaan kuin espanjalaiset.

Kaikkein vähiten unta saavat keski-ikäiset miehet. Eritoten ikävuosien 30 ja 60 välillä olevat naiset nukkuvat keskimäärin puoli tuntia miehiä pidempään.

Koko tutkimus julkaistiin Science Advances -julkaisussa. Siitä kertoi myös Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!