Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilyn rasitus heikentää näkökykyä, mutta vaikutusta voi ehkäistä kahvilla

Hyvinvointi
 
Lev Dolgachov
Kuva: Lev Dolgachov

Pyöräilyn aiheuttama rasitus hidastaa paitsi käsien ja jalkojen, myös silmien liikettä. Väsymyksen vaikutusta voi näkökykyyn voi kuitenkin ehkäistä kahvilla, kertoo Uuden Seelannin Aucklandin yliopistossa tehty tutkimus.

Rasituksen aiheuttama väsymystila madaltaa tutkijoiden mukaan keskushermoston kykyä hallita raajojen ja myös silmien liikkeitä.

Hyvä uutinen on se, että väsymyksen vaikutusta silmien liikkeisiin voidaan tutkijoiden mukaan ehkäistä kahvilla.

Nicholas Gantin vetämän tutkimuksen tulokset julkistettiin Scientific Reports -lehdessä ja niistä kertoi Medical News Today.

Tutkijat värväsivät 11 hyväkuntoista pyöräilijää ajamaan kuntopyörillä kolmen tunnin ajan. Osa koehenkilöistä joi pyöräilyn aikana kaksi kupillista kahvia ja loput vastaavan määrän kofeiinitonta kahvia.

Pyöräilyn jälkeen tutkijat testasivat koehenkilöiden silmien liikettä seurantalaitteen avulla.

He havaitsivat, että treeni hidasti silmien liikettä, mikä johtui rasituksen aiheuttamasta hermojen välittäjäaineiden epätasapainotilasta.

Kofeiinipitoista kahvia juoneiden koehenkilöiden silmien liike ei kuitenkaan hidastunut. Tutkijat arvioivat kofeiinin kiihdyttävän hermojen tiettyjen välittäjänaineiden toimintaa ja ehkäisevän epätasapainotilaa.

Kiinnostavaa oli tutkijoiden mielestä se, että visuaalista informaatiota käsittelevät aivoalueet näyttivät olevan erityisen herkkiä väsymiselle.

Kyseessä oli Aucklandin yliopiston mukaan ensimmäinen tutkimus, jossa seurattiin fyysisen rasitusten vaikutusta silmien liikkeisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!