Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Lukeminen pidentää elinikää

Todennäköisyys kuolla lähivuosina pieneni huomattavasti niillä tutkittavilla, jotka ilmoittivat lukevansa enemmän kuin kolme ja puoli tuntia viikossa.

Hyvinvointi
 
Sirpa Räihä / HS
Lukeminen kannattaa.
Lukeminen kannattaa. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Lukeminen on tunnetusti hyödyllistä ajanvietettä. Yhdysvaltalaisen Yalen yliopiston tuore tutkimus paljastaa nyt, että lukeminen voi myös pidentää elinikäämme.

Tutkimukseen osallistui 3 635 yli 50-vuotiasta miestä ja naista. Tutkittavat ilmoittivat lukemistottumuksistaan, ja heitä seurattiin keskimäärin 12 vuotta.

Seurannan tulosten mukaan kirjoja lukeneet elivät keskimäärin kaksi vuotta pidempään kuin ne, jotka eivät lukeneet. Henkilöillä, jotka ilmoittivat lukevansa enemmän kuin kolme ja puoli tuntia viikossa, oli 23 prosenttia pienempi todennäköisyys kuolla seuraavan 12 vuoden aikana.

Muuttujat, kuten sukupuoli, koulutus ja terveydentila eivät vaikuttaneet tutkimuksen tuloksiin. Tutkimuksessa ei eritelty, mikä lukemisessa pidentää elinikää. Tutkijat olettavat, että syy on lukemisen vaikutus kognitioomme. Aiempien tutkimusten mukaan lukeminen voi lisätä aivosolujen välisiä yhteyksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!