Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattimaisten golfinpelaajien lonkkanivelet ovat usein eri paria, kertoo brittitutkimus

Hyvinvointi
 
Markus Gann
Swing-lyönti rasittaa lonkkaniveliä.
Swing-lyönti rasittaa lonkkaniveliä. Kuva: Markus Gann

Ammattimaisilla golfin pelaajilla on usein poikkeukselliset lonkkanivelet – jopa 16 prosentilla ne voivat olla eri paria, kertoo Warwikin yliopiston tutkimus, josta kertoo British Journal of Sports Medicine.

Tutkimuksesta kertoo BBC.

Brittiläisen Warwickin yliopiston tutkijat kuvasivat 55:n miespuolisen golfammattilaisen lonkat magneettikuvauslaitteella. Tutkittavat olivat iältään 28–52-vuotiaita.

He havaitsivat, että peräti 16 prosentilla tutkittavista oikeanpuoleinen lonkkanivel oli munan muotoinen, kun taas vasemmanpuoleinen oli pallon muotoinen.

Epäselvää on kuitenkin vielä se, johtuuko lonkkanivelten eriparisuus golfin peluusta, vai onko niin, että huippugolfareiksi valikoituvat sellaiset, joiden lonkkanivelet ovat valmiiksi eri paria.

Urheilulääketieteen erikoislääkäri Andrew Murray toteaa, että golfin peluu aiheuttaa terveydelle huomattavia hyötyjä: Se pidentää pelaajien elinaikaa ja parantaa heidän fyysistä ja henkistä kuntoaan.

Samalla se aiheuttaa kuitenkin valtavaa rasitusta lonkille.

Joka kerta kun pelaaja heilauttaa mailan swingiin, hänen lonkkansa kiertyvät eri nopeudella eri suuntiin.

Se saattaa aiheuttaa pelaajalle myös kipuja. Esimerkiksi vuoden 2015 Scottish Hydro Challenge -turnauksen pelaajista lähes viidennes kärsi tutkimuksen mukaan lonkkakivuista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!