Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Facebook ei luo samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin elävä vuorovaikutus kasvoista kasvoihin

Tutkija vertaa somen käyttöä tapaan, jolla vanhus seuraa maailman menoa keittiön ikkunasta.

Hyvinvointi
 
Aleksi Tuomola
Tutkimuksen mukaan varsinainen vuorovaikutus, kuten keskustelu yksityisviestien välityksellä ja toisten julkaisujen kommentointi, kattaa ainoastaan 3,5 prosenttia sosiaalisessa mediassa käyttämästämme ajasta.
Tutkimuksen mukaan varsinainen vuorovaikutus, kuten keskustelu yksityisviestien välityksellä ja toisten julkaisujen kommentointi, kattaa ainoastaan 3,5 prosenttia sosiaalisessa mediassa käyttämästämme ajasta. Kuva: Aleksi Tuomola

Onko Facebookissa ja muussa sosiaalisessa mediassa roikkuminen korvaamassa ihmisten välistä elävää, kasvoihin tapahtuvaa kanssakäymistä?

Ei ole, rauhoittelee Kansasin yliopiston apulaisprofessori Jeffrey Hall.

Ihmiset tekevät hänen mukaansa eron ”aidon” vuorovaikutuksen ja sosiaalisen median käyttämisen välillä, hän toteaa New Media & Society -lehden artikkelissa, josta kertoo Science Daily.

Elävää kanssakäymistä arvostetaan enemmän kuin somessa tapahtuvaa kommunikointia. ”Jos haluamme keskustella tosissamme jostakin, emme käytä siihen somea. Se ei luo samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin kasvotusten tapahtuva vuorovaikutus”, Hall sanoo.

Hall vertaa somen käyttöä tapaan, jolla vanhukset seuraavat maailman menoa keittiön ikkunasta. Nyökkäys kadulla kulkevalle naapurille vastaa hänen mukaansa tykkäämisnapin painamista Facebookissa. ”Se on merkki siitä, että joku toinen jakaa kanssasi saman sosiaalisen tilan. Normaalia inhimillistä käyttäytymistä.”

Kiinnostavaa on Hallin mukaan se, että varsinainen vuorovaikutus, kuten keskustelu yksityisviestien välityksellä ja toisten julkaisujen kommentointi, kattoi ainoastaan 3,5 prosenttia sosiaalisessa mediassa käyttämästämme ajasta.

Toisen tutkimuksen mukaan 98 prosenttia vastaajista kertoi oman sosiaalisen kanssakäymisensä tapahtuvan muualla kuin sosiaalisessa mediassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!