Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kävely pitää kunnossa pidempään

Jos ihminen pystyy kävelemään vaivatta neljänsadan metrin matkan, hän kykenee yleensä myös pärjäämään arjessaan itsenäisesti.

Hyvinvointi
 
Helsingin Sanomat

Säännöllinen päiväkävely tai muu kevyehkö liikuntarutiini auttaa vanhuksia selviytymään itsenäisinä pidempään, kertoo Yhdysvalloissa Yalen yliopistossa tehty tutkimus, joka julkaistiin Annals of Internal Medicine -lehdessä.

Tutkimukseen osallistui 1 600 ihmistä, jotka olivat iältään 70–89-vuotiaita. Heillä saattoi olla fyysisiä rajoitteita, mutta ei mitään itsenäistä liikkumista estävää sairautta tai vammaa.

Tutkittavat jaettiin kahteen ryhmään. Ensimmäinen kävi säännöllisesti kävelyllä ja teki voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa kehittäviä jumppaliikkeitä. Toiselle annettiin terveyskasvatusta.

Kolmen ja puolen vuoden seurannan aikana liikuntaryhmäläiset olivat muun muassa parantuneet vammoistaan 25 prosenttia nopeammin kuin terveyskasvatusta saaneet.

Tutkijat päättelivät, että jos ihminen pystyy kävelemään vaivatta neljänsadan metrin matkan, hän kykenee yleensä myös pärjäämään arjessaan itsenäisesti ja osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!