Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiset eivät tiedä, mikä on normaali kuukautisvuodon määrä – jopa viidennes käyttää välillä kahta kuukautissuojaa yhtä aikaa

Kuukautisvuodon määrää on vaikea mitata. Vuotoa saattavat lisätä kohdussa olevat myoomat.

Hyvinvointi
 

Naiset eivät välttämättä tiedä normaalia kuukautisvuodon määrää, selviää lääkeyritys Gedeon Richterin teettämästä tutkimuksesta. Tutkimusta varten haastateltiin 1 021 suomalaista. Haastateltavat olivat 18–55-vuotiaita.

Jos kuukautiset ovat normaalit, naiselta tulee kuukautisvuotoa yksien kuukautisten aikana 20–80 millilitraa eli 0,2–0,8 desilitraa.

Kuukautisvuodon määrää on kuitenkin vaikea mitata. Yleensä runsaan vuodon mittarina on Terveyskirjaston mukaan naisen kokemus vuodon määrästä ja sen haittaavuudesta.

Tutkimukseen vastanneista naisista 62 prosenttia ei tiennyt kuukautisvuodon normaalia määrää.

Haastatelluista naisista 29 prosentilla oli todella runsaat vuodot.

Naisista 21 prosenttia kertoi käyttävänsä kahta kuukautissuojaa eli terveyssidettä ja tamponia samanaikaisesti. Yksi suoja ei siis riittänyt pitämään vuotoa kurissa.

Haastatelluista naisista 39 prosenttia piti kahden suojan käyttämistä normaalina.

22 prosenttia oli sitä mieltä, että kahden kuukautissuojan käyttäminen yhtä aikaa ei ole normaalia.

Gedeon Richter teetti tutkimuksen selvittääkseen, mitä suomalaiset naiset ja miehet tietävät kuukautisvuodoista ja myoomista.

Myooma eli kohdun lihaskyhmy on hyvänlaatuinen kohdun kasvain. Tavallisin oire, jonka ne aiheuttavat, on kuukautisvuodon runsastuminen ja pitkittyminen. Myös kuukautisten välillä saattaa olla ylimääräistä vuotoa.

Valtaosa myoomista on oireettomia, eikä niitä tarvitse hoitaa. Lääkehoidolla voidaan helpottaa myoomien aiheuttamia oireita. Ne voidaan myös leikata, jos oireet ovat hankalia tai myooma on kasvanut nopeasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!